Subiect: ce sa fac?
View Single Post
Vechi 11.07.2013, 18:33:07
Tomita Tomita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andreea2012 Vezi mesajul
Voi cum v-ati hotarat in privinta viitorului vostru? Eu nu stiu ce sa fac. Facultate sau postliceala? Nici nu stiu ce facultate sa fac. Ma gandeam la postliceala pentru ca este mai usor decat la facultate, si salariul tot ala ii. Bine aici depinde si de facultati, dar la majoritatea ai aceeasi soarta.....
Eu zic sa incerci mai multe optiuni daca este posibil..daca se intra la facultate fara examen, poti sa prezinti un dosar la ceva ce ti-ar place si poti sa te pregatesti si pt postliceala..alegerea o vei face probabil la momentul respectiv.
Am citit undeva ca meseria de asistent medical si moasa vor implica 4 sau 5 ani de studii superioare...ma miram chiar ca un asistent medical va studia mai mult de 3 ani, cat se studiaza in general (exceptie fac facultatile mai bune). Deci meseria in sine este foarte serioasa, respectabila, de viitor si cu multe oportunitati de angajare.
Pe de alta parte conteaza mult si mediul in care te invarti...de obicei colegii de la facultate au ceva mai multe studii, educatie (sau gresesc?)...este posibil cativa dintre ei sa-ti ramana prieteni pe viata...Nu este acesta un criteriu de ales job-ul...dar are si o latura frumoasa.
Nu iti pot spune ce alegere sa faci...cand am fost sa aleg..am mers pe 2 facultati...la una am "picat"..la alta am intrat...asa s-au aranjat lucrurile...
Reply With Quote