Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Constitutia trebuie schimbata. Aduceti-va aminte cate blocaje intre institutii au existat.
Pe timpul guvernului Boc, seful guvernului era tot Basescu, sa nu ne facem iluzii ca Boc hotara ceva fara sa-l intrebe pe "Zeus", cum i se spunea in PDL.
Apoi va aduceti aminte ca atunci cand USL a avut majoritate parlamentara si l-a propus pe Iohannis prim-ministru, Basescu a refuzat numai fiindca asa au vrut muschii lui si l-a numit pe marioneta aia (in momentul de fata imi scapa numele), bineinteles ca majoritatea parlamentara a respins guvernul basist si ne-am trezit din nou cu Boc.
Pentru ca astfel de blocaje sa nu mai aiba loc si pentru ca presedintele sa NU mai fie si prim-ministru cum a fost Basescu, constitutia trebuie schimbata.
Ca doar n-au murit oameni la revolutie ca sa conduca in continuare un singur om Romania, fie el si "genial" ca Basescu.
|
Sigur, astea sunt argumentele pe care le aduce USL-ul. Însă schimbarea Constituției va întări foarte mult puterea Parlamentului (ce părere aveți de faptul că procurorii vor trebui să le ceară lor voie să-i ancheteze?), iar ei se vor putea adăposti mult mai bine.
În politică lucrurile nu sunt niciodată numai ceea ce se vede cu ochiul liber. Citind niște analiști mai isteți (zic eu), care au urmărit cu atenție atât politica noastră cât și pe cea internațională, ajung la părerea că există o luptă subterană pe teritoriul nostru, a marilor sfere de influență.
Mafia securisto-comunistă n-ar fi putut rezista până acum fără susținerea Rusiei (sau a celei rusești) (care s-a făcut simțită și anul trecut, la referendum), iar Băsescu – care atunci când a ajuns președinte a spus că pe el aceasta nu-l va doborî, așa cum i s-a întâmplat lui Constantinescu – n-ar fi reușit nici să reziste atâta vreme, nici să întărească Justiția, fără sprijinul americanilor pe care la rândul său i-a susținut.
P.S. Închei aici comentariile politice, pentru că, după cum bine știm, singure nu se vor opri niciodată.