Armata rusa
Si ca o incheiere: ma pronunt pentru o colaborare economica in primul rand (asa cum de altfel se realiza in anii 1965-1989, cand Romania exporta in URSS mari canditati de: produse alimentare, mobila, textile-incaltaminte, produse chimice, etc), dar si politica cu Rusia, iar vizita si discutiile recente a lui Titus Corlateanu la Moscova sper din tot sufletul sa duca in aceasta directie.
Pe plan intern, apreciez politica lui Vladimir Putin (un om inteligent care a vazut multe la viata lui): in primul rand a reusit sa asigure aceea crestere economica pentru Rusia si sa reduca puterea retelelor mafiote si a "baronilor"", s-a imbunatatit nivelul de trai si reuseste sa controleze ferm situatia, dar si bravo lui ca apara morala publica din rusia, opunandu-se ferm ca porcariile si greselile din societatile occidentale sa fie aduse si in Rusia.
Daca si in politica externa ar reusi sa se elibereze de mentalitatea imperiala mostenita de la Petru cel Mare si sa retraga trupele ruse din transnistria si Georgia si sa nu mai sprijine regimurile separatiste de acolo, ar merita cu siguranta premiul Nobel pentru pace.
Datele care le-am prezentat anterior nu le-am prezentat pentru a denigra poporul rus, ci pentru corecta cunoastere a istoriei, asa cum a fost ea, cu bune si rele.
Sper sa putem depasi animozitatile si resentimentele istorice in relatiile romano-ruse si sa dezvoltam aceste relatii, pe baze reciproc avantajoase.
As fi preferat ca in loc sa intram in NATO sa realizam unirea Basarabiei cu Romania!
In privinta Ucrainei si Belarusului, acestea sunt state artificiale, fara traditie istorica si fara viitor. Aici in viitor bine ar fi de stabilit un tratat comun romano-polonez-slovac-rus, prin care sa se revina la granitele corecte din perioada interbelica: Rusia sa ia partea de est a Ucrainei si Belarusului, Polonia sa ia partea de vest a Ucrainei si Belarusului, Slovacia sa ia asa zisa ""Ucraina subcarpatica"", iar Romania sa-si recapete stravechile teritorii romanesti ale: Basarabiei, nordului Bucovinei, tinutului Hertei si insula Serpilor. Granita normala si fireasca intre Romania si Rusia ar trebui sa fie raul Nistru.
|