Bună, Andreea!
Sunt de acord cu cei care te-au sfătuit să-ți asculți inima, să urmezi glasul conștiinței.
Cum am ales eu facultatea?
Așa, pur și simplu: îmi plăcea teologia, îmi doream să devin profesoară de Religie, cei mai mulți dintre prieteni aproape că se rugau de mine să nu merg la Teologie din motive lumești, materiale, iar eu am mers la Teologie. :)
Gândește-te ce-ți place ție cel mai mult să faci și în ce modalitate vrei să-I slujești lui Hristos; care sunt talanții tăi (aptitudinile tale) și cum îi poți folosi cel mai bine în slujba Domnului și a semennilor.
Îți sugerez să te consulți și cu cei apropiați în care ai încredere (familie, duhovnic, nu știu, persoanele în care ai tu cea mai mare încredere în lumea asta), dar să nu îngădui ca cineva să-ți impună ceva în acest sens! E o decizie pe care o iei pentru toată viața și nu-i de glumă cu așa ceva, îți poți rata vocația, dacă te lași influențată doar de motive materiale (salariu), de comoditate (unde va fi mai ușor) sau de opiniile altora.
În alegerea carierei, cred că ar fi bine ca un tânăr creștin să fie mânat de un singur gând: care este vocația mea? Care este idealul meu? Prin ce profesie vrea Dumnezeu să-I slujesc?
"Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, iar toate celelalte (cele materiale - n.n.) se vor adăuga vouă" - a spus Mântuitorul nostru Hristos.
În orice caz, draga mea, te sfătuiesc din toată inima, prietenește, fiind foarte apropiată de vârsta ta:
mergi la o facultate, oricât ți-ar fi de greu! Și mergi la o facultate de stat, fiindcă acolo se studiază cu adevărat. La facultățile particulare se învață insuficient și apoi absolvenții concurează pe posturi cu cei care au absolvit la stat și care, pentru aceeași diplomă de licență, au muncit mult mai mult. Acest lucru, îți dai seama, ar fi imoral. De aceea, te sfătuiesc să mergi la o facultate de stat (nu știu în ce domeniu, nu-ți știu aptitudinile, pasiunile, planurile...), oricât ți-ar fi de greu și astfel sporește intelectual și spiritual de dragul lui Hristos!!! Nu vei regreta! :)
Dumnezeu să fie cu tine și să te călăuzească!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
|