Tatiana Niculescu Bran despre CAZUL TANACU si filmul DUPA DEALURI la emisiunea TV Cuvinte din taceri
http://www.razbointrucuvant.ro/recom...-dupa-dealuri/
Pentru cine bat clopotele la Tanacu?
Ieromonah Savatie Baștovoi, Pentru cine bat clopotele la Tanacu? – fragmente
http://www.razbointrucuvant.ro/2007/...ele-la-tanacu/
BOR s-a spălat pe mîini, dar fața i-a rămas murdară
.................................................. ..................................................
Parintele Gheorghe Calciu despre Biserica si calugarii de la Tanacu
http://www.razbointrucuvant.ro/2008/...rcul-cu-fiare/
"
Fiecare articler, fiecare politician, fiecare ierarh sau purtător de cuvânt care a aruncat piatra împotriva unui om care nu poate fi acuzat de crima și, cu atât mai puțin de intenție criminală, va primi pe fruntea lui piatra pedepsei lui Dumnezeu care le va spune: Duceți-vă de la Mine, blestemaților, că am fost în închisoare și nu ați venit să Mă vedeți. Iată piatra pe care ați aruncat-o în Mine se întoarce pe fruntea voastră.
Si chiar după ce justiția aservită puterii întunericului și nu lui Dumnezeu va da o sentință de condamnare așa cum au conceput-o procurorii înainte de a fi cercetat faptele și intențiile acuzaților, inocența părintelui va sta în fața Bisericii adevărate și a credincioșilor ei, neclintită.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, iarăși s’a grăbit să confirme atacurile presei și ale masoneriei împotriva Bisericii, trambițând că la Tanacu s’a făcut o crimă, vezi Doamne, crimă care nu este emblematică Sfintei noastre Ortodoxii, (Dumnezeule, cine a gândit această frază); din nou Biserica își pleacă rușinată capul în fața unei prese dezlănțuite și incoerente și care folosește insulta ca argument și apelațiunile grosolane ca sentința înainte de judecată pentru care ar trebui sa-i fie rușine, dar ei nu au rușine, nici dragoste de adevăr. La Tanacu nu s’a făcut nici o crimă, ci Dumnezeu a decis s’o elibereze pe sora Irina din mâinile satanei. (chiar dacă, după documente, medicii i-au dat doza ucigătoare de adrenalină. Oare medicii au barbă rosie și sunt criminali? Sau au schimbat nu stiu ce jambiere cu halatul alb?) Sunt un preot echilibrat, nu vorbesc fără o judecată prealabilă și fără îndelungă rugăciune înainte de a spune ceva împotriva Sfântului Sinod. Am ținut la Jilava o grevă de 12 zile, în timpul careia nu am băut apă 5 zile și nu am mâncat nimic 12 zile. Am slăbit extrem de mult, fiindcă am intrat în grevă extrem de slab din cauza regimului la care eram supus. Puteam să mor, pentru că eram om în vârstă, aproape 60 ani, dar nu am murit pentru că Dumnezeu a hotarît altfel în planul Lui necunoscut nouă. Ceea ce a făcut securitatea a fost pentru moartea mea. Ceea ce a făcut preacuviosul părinte Daniel și preacuvioasele maici (pentru că ei sunt și rămân preacuvioși) a fost pentru viața sorei Irina.
Pentru viața ei de aici, dar Dumnezeu a hotărît ca sfintele rugăciuni de eliberare să fie pentru viața ei de dincolo. Sinodul a despuiat pe acuzați de orice protecție eclesială și i-a aruncat în circul cu fiare. Cum vom numi această hotărîre? Iisus Mântuitorul să o numească“.