View Single Post
Vechi 08.07.2013, 12:29:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Nu, il lucreaza. Nu il vinde, nu il lasa in paragina, il lucreaza. Dar astazi, e rusine sa fi taran, nu'i asa? Toti vor sa fim intelectuali. E si lene, dar e si f.putin sprijin. Deh, traditia e ba fița, ba invechita.
Nu neaparat.
Unii sunt prea batrani.
Altii nu se pricep.
Altii au meserii care le aduc mai multi bani decat munca pamantului.

Nu-mi spune tu ca daca ai avea un venit net de 1000euro pe luna si 2 hectare de pamant, ai prefera sa lucrezi pamantul si sa castigi intr-un an cat castigi ca doctor intr-o luna.

Citat:
La ce te referi mai exact?
Citeste postarile anterioare, cu iz anticlerical.

Citat:
Apoi, ce duhovnic a spus ca mirenii sa tina o sapt. de post negru? Daca faci tot ce iti spune duhovnicul si din putinele tale puteri faci ce poti ptr. a fi crestin si ortodox, e bine. In zilele noastre a fi crestin-ortodox practicant este un fel de marturisire. Nu iti mai taie nimeni capul, dar psihologic e greu.
Pai ce duhovnic ti-o zis tie ca trebuie sa duci nu stiu ce lupta politica sau gesturi sociale ca sa faci cutare si sa schimbi cutare, etc.
Unde sunt trecute chestiile astea in canoane?

A, vrei sa-ti asumi riscul sa faci asa ceva?
Atunci fii sigura ca il poti duce.

Una e sa filosofezi despre "lupta si da-i", mai ales in dreptul altora, avand stomacul plin, si alta sa fie gol goltuz...de o saptaman sa zicem.
De asta spuneam incearca..si pe urma sa vezi daca se schimba ceva din optica ta.

Citat:
Te referi la prigoana, nu la faptul ca Dumnezeu nu a creat neatiunile si hotarele lor.
Bine ai spus-o. Atunci de unde ideea asta cu "ne mantuim ca neam"?

Citat:
Doar ptr. ca romanii au fost sub allte ocupatii sau sub prigoana, asta nu inseamna ca patria nu este a lor data de lor de Dumnezeu.
Dumnezeu s-a lasat de sportul asta de prin Vechiul Testament.
Evreii sunt singura natiune pentru care El a intervenit activ vizavi de teritoriul de bastina.

Restul, sunt rezultatele circumstantelor istorice, a tariei si slabiciunii oamenilor.

Citat:
Avem Sfintii Romani, Grecii au Sfintii Grecii, rusii au Sfintii Rusi etc., apoi avem Duminica Tuturor Sfintilor. Nu-mi amintesc un duhovnic roman care sa spuna ca patria nu e importanta.
"sfintii romani", "sfintii greci" - gasesc delimitarile tale amuzante.
Nu atat delimitarile in sine cat concluziile care le tragi pe directia lor.

Citat:
Ce am zis eu nu are legatura cu ce spui tu. Doar ptr. ca fiecare neam are o misiune divina si ca este creat de Dumnezeu si va fi chemat la Judecata, asta nu inseamna ca are legatura cu catedrala.
De unde ai luat-o asta cu "neam are misiune divina"?
Ca in teologia ortodoxa, cea consacrata, nu cred ca este.
De asemenea am auzit de judecata particulara (individuala) si judecata universala (a tututor).
De "judecata neamurilor" n-am auzit.

Citat:
Proiectul in sine, de a avea si noi o catedrala, nu este rau si nici nou, ci momentul nu este prea bun, banii care se baga in ea, dimensiunea ei etc..
Sunt o gramada de catedrale in tara.
Dar mai mult decat catedrale, tara are nevoie de biserici si scoli.

Citat:
Scoli ortodoxe sunt in: Timisoara, Iasi, Bucuresti, Constanta si inca o localitate, am uitat numele. In Cluj am inteles ca se doreste ca fiecare parohie sa aiba o scoala. La Valea Plopului cele doua scoali au Biserica si incep si termina anul in Biserica. Gradinite ortodoxe sunt cam peste tot.
Ar trebui sa fie in fiecare oras mai mare macar un liceu ortodox.
De scoli si gradinite nu mai zic.
Cate sunt la ora actuala? Le poti numara pe degete.

Citat:
Nu doar Biserica ca institutie trebuie sa se simplica in construirea de scoli ortodocsi, ci si mirenii, asa cum au facut cei din Bucuresti si Constanta. Doar Biserica inseamna noi toti, nu doar clericii si ierarhii. Ai vorbit tu cu un mitropolit sau episcop cu scopul de a deschide o scoala ortodoxa si nu te-a sustinut ?
Deci tu, care ai responsabilitatea propovaduirii evangheliei si a educatiei crestine ai cateva sute de milioane de euro, si ii ingropi intr-o singura cladire de fitze, construita pentru 5000 oameni cand ai putea sa faci biserici pentru zeci de mii si scoli pentru sute de mii de romani si astepti ca eventual golul sa fie umplut de banul vaduvei?

Last edited by AlinB; 08.07.2013 at 12:53:22.
Reply With Quote