View Single Post
Vechi 05.07.2013, 20:47:55
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Tocmai am terminat de citit cartea "Celalalt Noica", cumparata de la manastirea Lupsa, chiar dupa conferinta parintelui. Este o carte de-a dreptul extraordinara, scrisa intr-un limbaj simplu, usor de citit, insa pe cat de simplu pe atat de profund, chiar de catre parintele Rafail Noica. Atat de mult mi-a placut aceasta carte, incat, daca as fi avut la dispozitie timpul si energia necesara, as fi copiat aici fragmente din aceasta carte, cu toata bucuria de a impartasi ceva nespus si uimitor de pretios catre cei ce apreciaza si gusta cu bucurie, ca sa va imbogatiti si voi. Ca pentru mine aceasta carte a fost o adevarata piatra pretioasa gasita din intimplare (pt ca stiam ca se editase acum foarte multi ani si ca s-a epuizat si nu imi mai inchipuiam, nici nu mai speram, sa o mai gasesc).
Cred ca orice om care doreste sa afle despre o abordare sincera, directa a dorintei/cautarii de a-l gasi pe Dumnezeu, i-ar prinde la fix sa citeasca aceasta carte!
Informatii si sfaturi scurte, directe, la obiect si foarte simplu de aplicat de fiecare dintre noi in mod practic in viata noastra obisnuita, asa agitata, departata de Dumnezeu cum este de obicei (chiar credinciosi fiind), numai sa ne dorim sincer sa il cautam pe Dumnezeu. Doar sa fim sinceri si simpli cu noi insine si cu Dumnezeu.
Explica cum ar trebui sa te raportezi la duhovnic, cum rugaciunea simpla si sincera naste duhovnicul tau, explica atat de multe lucruri practice si din viata noastra de zi cu zi. Nu o teorie, nu o poveste idealizata, nu o promisiune abstracta de viitor, nu sfaturi filozofice, nimic fortat, nimic impus, ci totul simplu si direct, de la inima la inima, care se muleaza perfect pe firea si pe firescul omului fara sa-l constranga sau sa il forteze in vreun fel. Cu adevarat, asa cum spunea parintele Rafail Noica, "ortodoxia nu convinge, ci seduce" - asa si cartea lui, Celalat Noica, nu convinge, ci seduce; asa cum spunea parintele Noica, cum "ortodoxia este chiar firea omului", asa si cartea lui, este scrisa intr-o maniera atat de fireasca, naturala incat te face sa descoperi firea ta in ortodoxie.
Merita citita!

Iar la conferinta a fost lansata o noua carte, numita: S-a dus sa-L vada precum este" pe care abea astept sa am timpul sa o citesc, pentru ca am inceput deja sa gust primele pagini si mi se pare o nestemata uriasa si ea.

Last edited by adam000; 05.07.2013 at 20:53:56.
Reply With Quote