View Single Post
Vechi 02.07.2013, 18:33:44
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Femeile respective,la vreo 30 de ani,au venit alaturi de bunicii lor; n-as crede ca erau prima data pe acolo,caci s-au si impartasit dupa slujba.
Ce-a mai valida scuza ar fi ca dupa slujba opreau chiar la o piscina locala sau mergeau mai sus in Santa Barbara,care este o statiune la malul oceanului.
Chiar si asa,cum fiecare are masina personala aici puteau sa puna haine de schimb in masina sau doar un cardigan in geanta,care sa-i acopere sutienul de plaja si spatele gol.
Dar desigur ca mai exista si alte scuze,cum ar fi de fapt intelegerea ca biserica nu este decat un loc de socializare a comunitatii,iar slujba si impartasitul este tipicul locului,traditia casei.

Dar desigur,vorbim despre 1% din cazuri;in rest toata lumea a venit imbracata cu mult respect si cu grija.
Trebuie sa recunosc,ca pe mine ma tulbura aceste aparitii in timpul slujbei,nu ma mai pot concentra,mintea a ia razna,se socheaza incepe sa judece,sa se minuneze,etc. Poate principala cauza este ca vin din Romania unde bisericile sunt mult mai traditionaliste si deci destul de severe cand vine vb de haine desucheate in incinta bisericii.

Intr-un fel,mi-as dori sa fiu indiferenta la greselile altora si sa ma bag intr-un colt de unde sa nu mai vad nimic iar mintea sa nu mai aibe ce sa toace ca sa nu pierd trairea slujbei... Dar probabil ca asta este ispita cu care trebuie sa lupt in mod activ si nu doar ascunzandu-ma.
Problema este ca nu stiu ce sa fac in mod efectiv??
Un prim pas ar fi ca de fiecare data cand ma socheaza unele femei prin biserica sa ma gandesc la pacatele mele,numai asa as putea sa focusez gandurile si sa am si un folos ca nu am fost degeaba la slujba(cum am facut zilele trecute).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote