View Single Post
Vechi 02.07.2013, 11:15:27
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Si totusi Nastya a ales sa taca !
Poate nu se astepta ! Sau poate credea ca mentalitatea ei plina de "bunavointa" acolo unde nu se cere bunavointa in primul rind ci cu totul altceva, era salvatoare, era europeana, pacifista, era... un punct de reper.
F. asemanator cu practica comunista a ultimilor ani de marete realizari cind, daca in sedintele de partid, iesea tensiune si contradictii, intervenea secretarul de partid si spunea: mai tovarasi, sa fim mai calmi, sa mai lasam de la noi, sa fie intelegere, sa nu avem discordie, sa mai iertam si sa mai dam sanse si celorlalti, asa fac niste tovarasi adevarati, demni de increderea partidului nostru.

Orice accepta romanul, de voie, de nevoie, dar ca trebuie sa respecte indemnuri, recomandari, povete, reguli si legi, asta nu !
Atunci o da cu miorlaiala : nu stiu, nu pot, nu cunosc, nu sunt obisnuit, nu am incercat, nu m-am asteptat, nu am crezut ca este chiar asa, sunt oripilata , etc, etc .
Numai sa taca si sa se supuna, nu !
Exact cum spunea Yasmina: pt. ca in spatele tututror faptelor si gindurilor noastre sta de extrem de multe ori, dar extrem de multe ori, nu intentia vazuta, care defapt este o minciuna, o inselare, ci mindria noastra !
Si-apoi pt. mindria noastra , si tragem .