Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Din cate stiu, Pr. Calistrat Chifan a fost repus in drepturi; deci, acuzatia a cazut! Dar ca sa iti dai seama daca este sau nu este un parinte bun, asculta-i predicile, caci e drum lung pana la manastirea Vladiceni, pe care a inaltat-o la marginea Iasului; si unde , daca te duci, vei fi tratat cu toata atentia de calugarii pe care ii intalnesti la biserica, si care nu te lasa sa pleci, pana cand nu iti spun niste rugaciuni, te binecuvanteaza si iti umplu traista cu carti duhovnicesti si cu ulei sfintit. Prin roadele sale se vede omul.
|
Acuzatiile sunt mai multe, doar una. Si stiu ca a fost repus in drepturi, dar multi inca spun ca e asa sau asa. E destul de greu sa iti dai seama ce fel de parinte este de la distanta. Am mai ascultat din conferinte si emisiuni cu el, mi-a placut tare mult confeinta: Taina Faradelegii, cu pr.Amfilohie Branza. Cei de la Razboi nu au o parere bune despre parinte, nu au zis de ce, probabil ptr. a nu da curs discutiilor .
M-a nedumerit putin aceste vorbe despre Creatie:
https://www.youtube.com/watch?v=vaRefTdsa38
Spune ca Pamantul nu are varsta si ca cei 7500+ ani este varsta adamica, insa in cartile vechi scrie de anul facerii. Mai sunt cateva nelamuriri personale, dar nu e topicul potrivit.
Citat:
In ceea ce priveste canepa, depinde la ce se intrebuinteaza: traditia ne spune ca din canepa se face sfoara de legat; mai nou insa, oamenii se lasa legati chiar ei de pacatosul pacat la drogului, care le ia mintile. Ceea ce nu inseamna ca canepa si-a pierdut rostul cel dintai si sanatos, si anume acela de a ne fi materie prima in confectionarea de sfori si franghii.
|
Legat de canepa. Se incruca putin borcanele. Adica, canepa romaneasca, care este plantata de sute de ani, nu e drog, nici daca vrei sa incerci sa te drogezi cu canepa, nu are nici un efect. Canepa este cannabis sativa, iar drogul este cannabis indica, doua plante diferite (cannabis indica, drogul, nu se planteaza la noi). Seamana la forma, dar nu este aceiasi. Canepa este folosita si pentru haine si panze, nu doar ptr. sfori. Hainele si panza din canepa au fost folostie de romani sute de ani, face parte din traditia populara. Cu alte cuvinte, canepa este o platna industriala.
Sa mergi in sate si sa distrugi recoltele de canepa pe motiv ca babutele fac droguri e o prostie. Pana sa dea astia legea asta, cum ca canepa romaneasca e drog, aveam recolte mari de canepa si era si export.
Mai multe informatii despre canepa aici:
http://www.canepa-romaneasca.ro/history.htm