În prealabil postat de zaharia_2009
Iertare sora ! Iarta-ma mult ca mult iti gresesc !
Si eu la vremea mea (adica, chiar si in ziua de astazi) facem parte din marea de ortodocsi in care unii cautau ironia si rautatea, iar altii mintuirea servite la oferta de duhovnicii batosi, tari in cuvint si in marturisire prin ale lor fapte.
Eu, la mine in tirg, aveam 2 medici dermatologi intr-o poloclinica : unul era un agitat, un nervos, un mistocar,un direct, un intransigent . Celalalt, un parental, un mieros, un meticulos desavirsit...
Fiind foarte tinar (cred ca prin ultimul an de liceu) si avind nevoie de o asemenea exminare, fara sa stiu acest preambul, am mers la cel linistit si calm.
Mi-a vorbit frumos , nu m-a zgiltiit chair daca vedea ca eu nu marturiseam chiar adevarul, m-a examinat cu calm si mi-a dat un tratament chemindu-ma la control dupa 10 zile.
Dupa acest timp m-a reexaminat si pt. ca nu se rezolvase mai nimic, m-a recehemat la 7 zile la control .
Dupa acest nou timp, vazind ca tot nu se rezolva mare luxcru, mi-a propus un nou tratament dar fara sa mai aminteasca sa revin la control si fara sa imi spuna : de data aceasta te vei vindeca sigur .
Vazind eu cum stau lucrurile, am schimbat doctorul si am mers la celalalt .
Cind mi-a venit rindul a deschis usa(cum facea dealtfel cu toti) si mi-a zis :
- haide ba, mai repede , ce te tot mocai asa ? Dezbraca-te !
- domnu' doctor...
- bai , te-ai dezbracat ? Ia ??? Ihi ! Faci dracii, da ? Ia imbraca-te !
- bai, imbraca-te si taci ! Nu stam de povesti ca pierdem timpul ! Sa faci ce am scris eu pe reteta aici , da ?
- si la control ?
-gata ! Iesi ! Ce control ?
Am plecat un pachet de nervi ca nu m-a ascultat, ca mi-a vorbit asa, de sus,ca nu m-a ascultata sa ii spsun cite tratamente mai facusem inainte dar fara rezultat, cum ajunsesem eu asa, si alte multe lucruri !
Am facut tratamentul si totul a mers deosebit de bine, facindu-ma sanatos fara resute.
Ambii medici aveau cam 50 de ani, fiecare, erau la maturitate si naturala dar si artistica(adica profesionala) iar amintirea lor o am vie de peste 30 de ani . Antiteza lor, "antitehnica" lor de a isi face meseria m-a frapat toata viata si imi este aproape un exemplu calauzitor in practica mea de crestin si medic ortodox.
Peste ani, am descoperit ca un alt tinar, care mergind intro gradina laudata sa culeaga roade, a dat tot peste un "batrin" care striga la el, care il mustra, care era vesnic nemultumit de el si care il muncea neincetat cu culegerea roadelor incit in mod paradoxal tinarul a exclamat : " Acesta este de mine !"
Tinarul se numea Zian Boca si si-a scris intimpalrea in cartile sale, alaturi si de sfaturi pe care unii le vad mieroase .
Acestea sunt povesti . Mai important este sa ma ierti soara !
|