Subiect: DOAMNE AJUTA
View Single Post
Vechi 07.12.2007, 09:31:13
MariaB MariaB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.11.2005
Locație: Bucuresti
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dulcineea
da poate e adevarat chestia cu strictetea religiei catolice.dar eu traiesc intr-o tara straina si numai de catolici si am vazut...merg la slujba 2 ore exact ca la un spectacol,un concet.iar cand aud ca la noi ^misa^cum ii sppun ei, adica SF LITURGHIE dureaza in total cam 4 ore .spun:ar trebui sa ai vocatie ca sa stai atat.
nu am vrut sa enervez pe nimeni cu topicul meu si imi cer iertare.era ceva ce am vazut personal .

de fapt, Liturghia romano-catolica obisnuita tine cam 1 ora
dar daca este participare ca la spectacol sau nu, asta tine de fiecare in parte, nu de esenta credintei

este adevarat ca fiecare catolic, in general, pare ca sta in dreptul unui scaun (ca la spectacol)
dar ceea ce nu se vede (pentru ca unii nu vor sa vada) este ca fiecare catolic sta de fapt in dreptul unui loc in care poate ingenunchia (asta are in fata lui: un scaunel pentru genunchi si un suport pentru mainile in rugaciune)
este adevarat ca in spate are si un scaunel pe care sa se aseze daca nu mai poate sta in genunchi sau in picioare (spre deosebire de scaunele, din ce in ce mai multe din bisericile ortodoxe, care sunt doar scaune...)

iar catolicul care simte ca are nevoie de o Liturghie mai lunga, o poate gasi in manastiri
in schimb, ortodoxul de rand (cel putin 70 % dintre ortodocsi - la mine in sat) alege sa nu mearga deloc la Liturghie decat sa stea acolo toata dimineata de Duminica
Reply With Quote