View Single Post
Vechi 25.06.2013, 10:59:39
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit 13-15 iunie 1990 un remember dureros

1. Stiu ce vorbesc foarte bine
2. V-am prezentat cu date si cifre concrete, nu "lozinci"sau "povesti"";
3. Nu sunt pus de nimeni, ce scriu scriu din convingere

Cu toate ca il apreciez pe Ceausescu pentru lucrurile bune pentru care le-a facut, ca sa fiu cinstit pana la capat nu pot sa nu zic si de greselile pe care le-a facut!

Dezastrul care a urmat dupa 1990 este cu totul alta discutie, si nu putem compara situatia de dinainte de 1990 cu cea de astazi! E ca si cum s-ar compara mere cu pere- atunci era cu totul alt sistem. Majoritatea mijloacelor de productie erau in proprietatea statului, cu cateva exceptii:

-CAP-urile;
-Cooperatia de consum si mestesugareasca
Acestea erau "proprietate privata de grup"".
-Aceia incercare cu "mandatarii"" in comert
-Unele profesii liberale-mestesugaresti
-Taranii cu terenuri agricole din zonele necooperativizate (in special la munte)

In afara de revolutie si mineriade (unde mi-am exprimat destul de clar pozitia si nu vreau sa ma lungesc inutil polemica), lui Ion Iliescu personal i reprosez:

-Desi el personal cred ca a fost "cinstit si sarac"", numele lui nefiind implicat in nici un scandal de coruptie, a fost prea moale, nu a stiut sa-si aleaga oamenii si a inchis ochii cand altii furau.
-Nu s-a opus unor legi aberante- in special legea 18/1991. Iliescu atunci a venit cu o propunere foarte buna- "sa dam la fiecare familie numai 0.5 hectare, iar restul sa ramana la cooperativa/asociatie si sa fie lucrat compact, cu mijloace moderne"". Din pacate propunerea nu a fost adoptata. Oricum, Iliescu trebuia sa se opuna la legea 18/1991, eventual sa nu o promulge si sa zica "daca dati o asemenea lege tampita, eu imi prezint demisia"".
-A incercat sa-i multumeasca pe toti, a fost un om care intradevar cauta consensul si dialogul, dar in momentele cand trebuia sa ia o decizie ferma sovaia.
Reply With Quote