View Single Post
Vechi 25.06.2013, 10:05:52
Nastya
Guest

Implicit

Va rog sa ma scuzati, cred ca ati uitat sa dati sursa citarii:
1. Sfantul Serafim de Sarov, Scopul vietii crestine, Editura „Pelerinul”Iasi, 1997, Consilier editorial Preot Nicolae Tanase, Editie ingrijita de Preot Simeon Adrian (e cartea pe care o am; probabil mai exista si alte editii, edituri etc.)
2. sau pe site-ul
http://saraca.orthodoxphotos.com/bib...ea_duhului.htm

Am indraznit sa va spun asta pentru ca, din nefericire, am observat ca pe forumul nostru Crestin ortodox nu este data intotdeauna sursa citarii.
Si asta este foarte grav.

E grav, mai ales in situatia in care (nu e cazul aici, dvs. ati spus „Sf. Serafim de Sarov” doar fara sa dati sursa exacta a citarii) citim niste ganduri, pe care stim sigur ca le-am mai citit undeva, dar persoana care ”scrie” uita sa spuna din cine si din ce lucrare a dat (de cele mai multe ori) acel „copy paste” (care nu este trecut intre ghilimele; nu are o specificare in subsolul paginii etc.) asumandu-si pur si simplu ideile altcuiva.

Fiind vorba, de cele mai multe ori despre gandul unor Sfinti sau Sfinti Parinti, din respect pentru adevar si iubire pentru gandirea acestor oameni care ne ajuta sa gasim Calea spre Dumnezeu, care ne intaresc in caderile noastre si ne ajuta sa ne inaltam, trebuie sa dam cu claritate sursa citarii: autor, lucrare, editura, pagina sau macar site-ul din care am copiat.

Si chiar daca ar fi vorba despre un om obisnuit, oricare ar fi el, trebuie sa-i spunem numele.

Ce am spus acum nu se vrea un punct de vedere despre plagiat, s-a mai discutat, s-a mai scris, dar nu s-a ajuns la nicio conlcuzie si se pare ca de la cel mai mic nivel pana acolo, mai sus unde se iau deciziile in tara noastra, plagiatul este acceptat. Dar am citit de curand un articol, pe site-ul www.crestinortodox.ro in care, sub o anumita semnatura, cel putin 60% din articol era copiat cuvant cu cuvant din gandirea: unui Sfant si a unui Sfant Parinte.
Va rog sa ma scuzati ca nu pot sa dezvalui mai mult.

Si va mai rog mult sa nu luati aceasta postare drept un atac. A fost doar un prilej pentru a "trage un semnal de alarma".
Dumnezeu sa ne ajute sa nu gresim.
Si pe mine sa ma ierte daca am gresit spunand aceste cuvinte.

Last edited by Nastya; 25.06.2013 at 10:24:23.
Reply With Quote