Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Naționalismul e una, datoria de apărare a țării și patriotismul sunt altceva.
Patriotismul nu poate fi pus în ton minor decât de dușmanii țării și ai neamului.
Modalitățile de a făptui ca patriot sunt numeroase, inclusiv cărturărește, inclusiv bisericește. Una dintre aceste modalități, la limita extremă, este apărarea țării cu arma în mână. Când nici o altă cale nu merge, singura rămâne intrarea în război împotriva celor care vor să stăpânescă și să mutileze țara, oamenii, tradiția.
Mă întreb câți dintre voi ați făcut armata, câți dintre voi ați participat cu riscul de a vă pierde viața în Decembrie, câți aveți familie și copii de crescut, de educat, de apărat. Mă tem că deocamdată faceți literatură ieftină, sentimentală, de oameni rupți din țesătura neamului românesc.
Poate vă veți schimba atitudinea atunci când veți deveni tați, soți, români, bărbați, creștini ai acestei patrii mult schingiuite și batjocorite. Deocamdată îmi e greu să cred că mergem mâine împreună în aceeași Biserică Română unde s-au închinat patrioții neamului nostru.
Îmi e rușine că sunt frate de neam și de credință cu voi. Vai de copiii copiilor noștri!
Dumnezeu să ne ocrotească și să ne lumineze!
|
Doamne ajută.
Dușmanii oricărui neam sunt demonii și lucrările lor, împotriva cărora orice creștin trebuie să lupte. Nicidecum oamenii. "
Căci lupta noastră nu este împotriva trupului și a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutății, care sunt în văzduh." (Efeseni 6, 12)
Că și mințile acelor oameni, tot întunericul le luptă. Nu ei sunt atît de vinovați, cît e diavolul.
Spun Părinții, cînd te superi pe un om, nu uita că diavolul e cel care l-a făcut să te supere și nu uita că în el, acel om, trebuie să vezi pe Hristos. Cum și Hristos a iubit pe cei ce Îl răstigneau, așa și noi să iubim și pe vrăjmașii noștrii, chiar și pe diavoli, de ajungem la măsura aia.
CE E GREȘIT AICI, sufletelor înșelate ?
Modalitățile de făptui ca patriot, trebuie să fie toate, DAR pînă acolo cînd trebuie, ca patriot, să încalci porunca lui Dumnezeu. Aici, porunca să nu ucizi, să-ți iubești aproapele, să-ți iubești vrăjmașii. Nu există limită extremă pentru un creștin. limită extremă a ce? A încălcării lui poruncii lui Dumnezeu? Să nu fie!
Trebui să urîm păcatul și pricina care aduce păcatul. Aici, armata. Armata nu e creștinească. Îndeamnă la ucidere. Instigă la ură. Încalcă cuvîntul lui Dumnezeu. Trebuie să urmezi ordinele unor oameni care îți spun să omori un alt om. Să nu fie !
Personal, nu m-am dus în armată, n-aveau decît să mă și aresteze, să mă și omoare, mîna pe armă nu o pun, decît la vînătoarea unei căprioare poate, peste care Dumnezeu m-a pus stăpîn. Atît. În rest, e nebunie.
Țesătura neamului romînesc, atunci cînd se face superioară și întunecă țesătura neamului creștinesc, țesătura neamului romînesc devine o țesătură putrezită, schimonosită de demoni și lucrările lor vîscoase. Să nu fie. SĂ NU FIE !
Și cînd ești tată și soț, dacă a fi tată și soț, este înainte de a fi creștin, numai suntem demni de Domnul. Cum El însuți spune: "
Cel ce iubește pe tată ori pe mamă mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine; cel ce iubește pe fiu ori pe fiică mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. " Matei 10, 37
"
Ați auzit că s-a zis celor de demult: "Să nu ucizi"; iar cine va ucide, vrednic va fi de osândă." Matei 5, 21
Ioane, numești aceste cuvinte ale lui Dumnezeu "literatură ieftină, sentimentală" ???
Atunci cu durere și spre a mea osîndă îți spun că ești nebun, ești în înșelare și pierzanie. Și Cuvîntul lui Dumnezeu nu se află întru tine, te împărtășești cu nevrednicie la fiecare Sfîntă Euharistie, cînd te împărtășești, și Domnul Dumnezeu va cerceta cu încercări familia ta, după cuvîntul Său.
NU e Biserică Romînă, înainte de-a fi Biserică Creștină a lui Hristos ! Ține minte asta, Ioane ! Teme-te de asta, Ioane. Să-ți fie rușine că te numești creștin și spui că vrei să aperi o bucată de pămînt. Să-ți fie ! Mare rușine să-ți fie.
Iertare. Bucurii.