View Single Post
Vechi 22.06.2013, 23:10:34
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Doamne ajută.
E un exemplu în Viețile Sfinților, a unei Sfinte Mucenice, nu mai știu care, îmi scapă numele ei, să mă ierte Sfînta.
Îți redau viața ei pe scurt: au aflat că e creștină, au venit la ea acasă și i-au spus că o vor duce la o casă de toleranță, să devină desfrînată, asta e porunca mai marelui, că era foarte frumoasă. Ea a zis: bine, vin indată. Așteptați-mă afară, pînă mă voi schimba de haine și îmi voi lua cîteva merinde cu mine. Ei au ieșit, ea a mers pe acoperișul casei, a legat o funie și s-a spînzurat, aruncîndu-se de pe casă, cu funia pusă.
E unul din foarte puținele cazuri, cînd sinuciderea e dezlegată ca fiind bună, conform Scripturii, să nu ne facem mădularele noastre mădulare ale desfrînării. Iar pentru că ea nu putea fugi, nu avea unde, și ar fi prinso, a ales moartea.
Bucurii.
deci cand e vorba de altii, suntem transigenti pana la sange, fara exceptii, dar cand e vorba e sinucidere, care e cel mai mare pacat, si intra la "Sa nu ucizi!", cateodata e OK.

Ce imi plac standardele duble.