View Single Post
  #78  
Vechi 22.06.2013, 20:00:15
Nastya
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Atunci, in Piata Universitatii, parca se pogorase Duhul Sfant....

<<Dar emoția copleșitoare a fost trăită în Piața Universității. Da, acolo, în Zona Liberă de Neocomunism, atunci când la balconul-amvon a apărut Părintele Galeriu. Doamne, ce-l iubeam cu toții! Cum vedeam prin persoana lui, încotoșmănită cu barbă și veșmânt preoțesc, răzbătând sfințenia! (A propos de veșmânt: niciodată, absolut niciodată Preotul Constantin Galeriu nu a fost văzut de cineva fără rasă. Nici măcar în locuința proprie, la orele fragede ale dimineții, când zici că omul nu se dezmeticește bine; părintele se dădea jos din pat cu un soi de halat bleumarin sau gri care semăna izbitor cu o... rasă.)

Revenind, dau mărturie că atunci, în acea seară călduță de aprilie 1990, când iluminatul public nu făcea față pe deplin amurgului, Părintele Galeriu L-a coborât pe Dumnezeu pe pământ. Sau, cel puțin, mie așa mi s-a părut. Atunci când, transfigurat, a rostit acel „Tatăl nostru”, ei bine, atunci am simțit pentru prima oară ce înseamnă nostru! Ce solidaritate în rugăciune și în credință!

Oameni îngenuncheați, plângând, cu lumânări în mâini, greviștii foamei zăcând în corturi deasupra cărora fâlfâia steagul găurit, toată acea umanitate amestecată a fost redusă la un singur numitor: copii ai Domnului. Nu mai erau tineri și bătrâni, intelectuali și oameni simpli, ortodocși și alții, bucureșteni și provinciali.

Nu, erau cu toții copiii Domnului, părăsiți sau chiar în răspăr cu lumea „oficială”, dar ocrotiți de Dumnezeu! Peste acea adunare de câteva mii de oameni coborâse parcă Duhul Sfânt, aducând pacea și lacrima de bucurie a regăsirii noastre – personale și comunitare.

Iluzie proprie? Subiectivism? Înșelare? Amăgire cu iz politic? Poate și câte ceva din toate acestea, fiindcă suntem oameni și trăim în lume cu toate aceste lucruri în minte. Însă cuvintele și sensul rugăciunii „Tatăl nostru” nu le-am mai simțit de atunci atât de concret, atât de intens, atât de dureros, dar și atât de salvator.>>

Răzvan BUCUROIU
http://www.lumeacredintei.com/sct_6/...noi_nostru.htm
Reply With Quote