13-15 iunie 1990 remember trist
Aveeau alternative- pteau vota cu PNL sau PNT, sau cu atatea alte partide politice ce aparusera atunci! Doar au ales sa voteze in proprtie de peste 60% cu FSN-ul!
La revolutie aveea dreptate Ion Iliescu: "s-a creat un vid de putere! Cineva trebuia sa-si asume puterea! Ne-am asumat-o noi"
O solutie mai buna ar fi fost cea propusa de Iulian Vlad lui Vasile Milea in noaptea de 21 spre 22 decembrie 1989: atunci Iulian Vlad i-a propus lui Vasile Milea ca impreuna sa dea lovitura de stat ("eu controlez situatia in interiorul CC cu oamenii directiei 5, iar tu afara cu armata") , sa aresteze membri guvernului, ai CPEx si cuplul Ceausescu, iar armata sa preia puterea pana se linistesc lucrurile Ar fi fost o solutie mult mai buna, dar din pacate Vasile Milea nu a acceptat varianta propusa, preferand sa se se sinucida!
As fi preferat ca armata sa preia puterea pana la organizarea de alegeri libere din mai 1990, cu conditia ca armata sa fi fost condusa de Stefan Gusa sau macar de Victor Stanculescu, dar in nici un caz de tradatorul de tara Nicolae Militaru.
Stefan Gusa a propus varianta la un moment dat, dar Victor Stanculescu nu a vrut- in "memoriile" sale zice ca "nu am mai vrut sa fac o alta dictatura".
Iar cu acei "teroristi" de dupa 22 decembrie, cea mai plauzibila ipoteza ar fi cea a unor agenti straini (sovietici si maghiari), prin care se cauta a se culpabiliza securitatea, pentru ca apoi Romania sa ramana vulnerabila fara un serviciu de informatii.
Plus focurile trase aiurea, faptul ca soldatii in termen a MAPn nu aveeau experienta in lupta urbana, razboiul radio-electronic purtat de URSS asupra Romaniei, dar si activitatea tradatorilor de tara- agenti straini dovediti cu acte si probe- : Nicolae Militaru (agent sovietic GRU), Silviu Brucan (agent CIA), Cico Dumitrescu (agent sovietic)!
marea greseala a facut Ion iliescu (poate nu stia ce hram poarta acestia) cand i-a numit in CFSN. Daca Iliescu mergea "pe mana" lui Stefan Gusa, Iulian Vlad si Victor Stanculescu, era mult mai bine, nu erau morti la revolutie si nimeni nu i-ar fi putut reprosa nimic.
|