Subiect: Sanatate
View Single Post
Vechi 22.06.2013, 13:09:06
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Iod in carne si paine? De unde si de ce?
Si tu de unde ai toate informatiile astea de prin fabrici?
In fond ai dreptate cumva.Trebuie vazute cantitatile de iod pe care le primim prin produse.
Cu sarea este problema pe care am spus-o mai sus. Depinde de unde provine.
Sarea marina are iod si alte substante.

Mai ai dreptate partial si cu supermarket-urile.
Aici legumele si fructele sunt mai ieftine in supermarket decat in piata obisnuita.

La tine, unde stai tu, pe continentul american or fi acei amish si alte ferme.
Aici nu sunt amish. Sunt ferme. Cine are masina poate cumpara direct de la ele.

Si totusi AlinB are dreptate intr-o privinta. Sunt si multi oameni saraci, care nu au toate cele ce insiri tu si nu pot sa-si permita bio.
Cel putin aici unde sunt eu, este asa.

In tara nu stiu exact, dar in piete totusi este mai accesibil.
Singurul lucru este ca nici in piete nu mai vine tanti Veta cu marfa din gradinuta ei, ci vin unii care vin de pe la diverse firme si vand (ca angajati).
Si acolo nu stii daca sunt bio.

Voi ati citit scandalul cu fructele importate din Europa de Est pe care s-au gasit virusi de hepatita? Bineinteles ca era si Romania pe lista?
Nu stiu daca este o chestie reala, dar stai si te intrebi totusi ce sa faci.
Si sunt fructe care nu se cultiva industrial, ci se culeg din padure.
Care mai este siguranta noastra?

Mie una imi lipseste piata de acasa: sa ma duc asa ca inainte si sa iau de la taranii blanzi care aduc din gardinuta lor lucruri proaspete si gustoase.
Ma duc de fiecare data si imi fac plinul cu fructe si legume din piata. Or fi bio, nu stiu. Dar macar sunt bune si imi permit sa le iau.

Ei, alte vremuri. Ma gandeam mai devreme cum faceam noi cumparaturi.
Existau brutarii micute si luam si cate 1/2 de pine proaspata. O taia cu cutitul mare dintat si crontaia. Nu se cumpara mult.
100g cafea parfumata proaspat macinata, 100-200g de branza sau mezel.
Cate putin, nu mult. 1/2 de pachet de unt (adica 100 grame, nu 250 ca acum).
De piata nu mai spun, din primvara pana in toamna gaseai de toate. Puneam conserve, varza, cartofi ceapa in balcon sau in pivnita.

Au fost si vremuri mai grele. Soia aia de prin toate si inlcuitori pentru te miri ce. Dar parca nu mai erau atatea scandaluri si boli ca acum. Vorba unei prietene: vaca nebuna, gaina proasta si porcul idiot.

Si pestele nu stiu ce mai contine (chiar ala din mare) si nu e bun. Si aia nu, si aia nu. Ce mai mancam fratilor si de unde?

Last edited by sophia; 22.06.2013 at 13:11:27.
Reply With Quote