Dragul meu coleg Daniel,
Sa fie clar, nu ma opun tie de indaratnic ce sunt.
Ma opun fiindca ceea ce spui contrasteaza in mod fatis cu realitatea istorica atat bisericeasca cat si laica.
Ma opun fiindca ceea ce spui nu poti justifica, decat cu intelegerea ta proasta si sectara a Biblia, fara alte surse, fara citate ale Sfintilor Parinti, fara baza in canonul bisericesc.
Ma opun fiindca ignori alte surse pe care le zic(macar te-ai obosit cu interviul).
Fiindca singurul tau mod de a raspunde parerilor contrare e un apel la emotie si viziunea ta, in care iti pui fustele in cap si sa ne faci antihristi, cu o atitudine de copil razgaiat.
Uite cum vine treaba, pe forumuri se dezbat probleme si se schimba idei.
Daca tu vrei sa ne convingi, trebuie sa faci ca la tribunal.
Sau poti sa te aperi singur, sau iti iei avocat.
Acum, ca sa arati ca ai dreptate intr-un tribunal, aduci dovezi in sprijinul afirmatiei tale(citate ale unor mari teologi, dovezi din canon, etc.), arati ca asa s-a procedat si in procese trecute(o fituica in care un consiliu ecumenic sau ceva aproximativ in care s-a condamnat violenta de orice fel), sau martori(mari teologi, Sfinti Parinti).
Nu tipi ca "ASA STIU EU CA E CODUL PENAL, CRIMINALILOR" ca daca era un judecator de fata, te ruga sa parasesti sala.