Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox
Doamne ajută.
Dragul meu, tu chiar ești leneș sau vezi doar ce vrei tu să vezi, ceea ce-i mai grav, că dai în nebunie. Dom'le, nu au armată, da? Au poliție, jandarmerie, forțe locale, care nu au ca scop uciderea altor oameni, precum o are armata. Sunt fie protejate de cineva, fie de nimeni. Micro state sau macro state, nu au armată. Gata. Smerește-te. Umple-te de iubirea lui Hristos, că nu-i greu deloc.
"Luați jugul Meu asupra voastră și învățați-vă de la Mine, că sunt blând și smerit cu inima și veți găsi odihnă sufletelor voastre. Căci jugul Meu e bun și povara Mea este ușoară." (Matei 11, 29-30)
Bucurii.
|
nu, nu, nu.
daca sunt microstate se schimba mult problema.
Nu s-ar putea apara nici daca ar vrea la dimensiunile lor, multe sunt paradisuri fiscale/sedii de banci unde isi toarna bogatii lumii conturile, deci nu vrea nimeni sa le atace, nu au insemnatate strategica, etc.
iar armata nu e ca sa omoare oameni nediscrimnatoriu, e si garant al suzeranitatii, piedica in calea invaziilor, etc.
edit: am gasit niste lucruri interesante la inceputul articolului.
Multe din cele 21 de țări listate mai jos au avut, în mod tipic, un acord de lungă durată cu o fostă țară ocupantă; un exemplu în acest sens este acordul dintre Monaco și Franța, care există de cel puțin 300 de ani.[1] Insulele Marshall, Micronezia, Monaco și Palau nu au dreptul la opinie în privința defensivei țării lor. Astfel, au o mică influență în relațiile internaționale.[1][2][3][4] Spre exemplu, când Micronezia a negociat cu Statele Unite un acord defensiv, a făcut-o dintr-o poziție vulnerabilă, deoarece era foarte dependentă de asistența americană.[5] Atunci când este necesar, Andorra poate cere un ajutor pentru apărare din partea vecinilor, pe când Islanda a avut un acord unic cu S.U.A., care a durat până în 2006 și care prevedea sprijinirea militară a Islandei dacă era cazul.[6][7] Celelalte țări sunt răspunzătoare pentru propria lor defensivă și acționează fie fără forțe armate, fie cu forțe limitate. Unele dintre aceste state, precum Costa Rica, Dominica și Grenada, au fost supuse unui proces de demilitarizare,[8][9] iar altele s-au format fără forțe armate, precum Andorra în urmă cu peste 700 de ani;[7] acest lucru a fost determinat de faptul că țările amintite erau, sau încă sunt, sub protecția unei alte națiuni la momentul independenței. Toate țările din această listă sunt considerate a fi în situația de „non-militarizare”.
deci multe dintre tarile acestea nu au armata pentru ca
tarile care le-au cucerit, le-au
obligat sa renunte la ea pt a le face
tari dependente(cum eram noi cu turcii in secolul XIX, ce influenta benefica a fost).
Iar Costa Rica ta iubita a fost demilitarizata de americani. Ce interesant.