Da, bine, știu, știu, știu...
Dar nu sunt atât de ambițios legat de capcana ideilor pure. M-am lăsat de puritanism pe vremea când am sesizat riscul de a deveni cam ca userul Daniel. Am ales să trăiesc cum pot, în limitele strămoșilor mei, avînd grijă doar să nu-mi împietresc inima și să nu păcătuiesc prea tare, lăsînd pe Domnul să îmi conducă pașii spre desăvârșire. Ambițioșii puritani virează când ți-e lumea mai dragă spre prăpăstii.
Mai mănînc și eu câte un șnițel de pui sau o ciulama de porumbei, de câteva ori pe an, ce să-i faci... În general consum puțină carne, din rațiuni de sănătate mai întâi precum și pentru că pur și simplu nu am mare pohtă de fripturi.
Discuțiile purtate pe aici de dragul impecabilității gândirii nu mi se par folositoare pentru un creștin. Moderația, inclusiv în gândire, șade bine creștinului.
Avem posturi rânduite de Biserică. M-aș bucura să ne ținem de ele, mai întâi și să nu facem noi biserici puritaniste și absolutiste înlăuntrul Bisericii. În fine, să mânce fiecare cum o crede de cuviință. Din partea mea, poftă bună tuturor! Și lui Dumnezeu, mulțumire și recunoștință și slavă!
Last edited by cezar_ioan; 16.06.2013 at 15:18:36.
|