Citat:
În prealabil postat de mirela.t
Pisicuța mea (are 12 ani) e foarte bolnavă, și doctorul a pus problema eutanasierii zilele acestea. A zis că situația o să i se înrăutățească foarte tare. Nu știu ce să fac. Dar soțul meu a spus clar nu, nu vrea să îi ia el viața. Nu știu, o fi bine, o fi rău? Mi-am adus aminte de topicul acesta și l-am recitit cap-coadă dar tot nu m-am decis ce să fac..
|
De ce eutanasierea este legitima la animale si la oameni nu?
Ceea ce omul face in viata, pana in ultima clipa - ia cu el in eternitate, pentru un animal, mai nimic nu conteaza - nu are Rai nici Iad, pentru ca nu are nici viata morala nici alegeri de facut, face ceea ce ii dicteaza instinctul si atat.
Deci, omul poate da un sens suferintei, iar animalul nu, pentru ca omul are suflet nemuritor, iar animalul nu.
Deci da, cred ca un animal care nu mai are in mod cert si absolut (desi, paradoxal - asta poate fi f. relativ in practica) nici o speranta de vindecare ci doar o viata de suferinta majora, este mai bine sa fie eutanasiat.
Mai ales sa cheltui sume semnificative cu tratamente paleative pentru animal in timp ce jos in fatza blocului tau oamenii dorm pe strada sau nu maninca cu zilele, este penibil.