View Single Post
Vechi 16.06.2013, 08:49:07
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Pisicuța mea (are 12 ani) e foarte bolnavă, și doctorul a pus problema eutanasierii zilele acestea. A zis că situația o să i se înrăutățească foarte tare. Nu știu ce să fac. Dar soțul meu a spus clar nu, nu vrea să îi ia el viața. Nu știu, o fi bine, o fi rău? Mi-am adus aminte de topicul acesta și l-am recitit cap-coadă dar tot nu m-am decis ce să fac..

Imi pare tare rau sa aud asta

Eu as sugera sa mai astepti cu decizia sa vezi cum anume evolueaza boala.
Din experienta mea,pot sa spun ca animalele chiar si bolnave,inca mai apreciaza destul de mult legatura cu stapanul lor iubit.
Nici ele nu doresc sa plece,nu sunt pregatite pt despartire.
Din acest motiv nu le-as grabi moartea,nu le-as timite mai repede pe pustii.

Desigur ca sunt si anumite conditii extreme,ca accidente deosebit de grave in care supravietuirea nu mai este o posibilitate sau boli crancene,urate-unde as opta pt eutanasiere.
Am auzit de un caz,un ponei care suferea de sarcoma localizat la cap(orbital).
Stapanii l-au tratat in prima faza,insa nefiind cazuistica unei boli cu vindecare au revenit cu el dupa alte luni,intr-o situatie si mai grava.I-au scos un ochi si I-au scobit prin cap si prin nas lasandu-l mutilat dar inca in viata. L-au luat din nou acasa si cand din nou capul a inceput sa supureze l-au adus iarasi.
Doctorul le spunea neputincios cam la cat se mai asteapta sa tot taie din el? Ar fi mai bine sa-l eutanasieze. Stapanii nu,ca le este mila....

Acum sa ma ierte Dumnezeu,dar tuturor:medicilor,asistentilor,studentilor,oamenil or de pe strada - le era o mila sora cu moartea de poneiul cu o jumatate de cap excavat,a carui rana vie siroia de sange pestilential si puroi- atragand si toate mustele din zona.
Cu asa un tablou sugestiv numai mila de eutanasie nu poti sa invoci!

Pe de o parte,observ un dublu standard vizavi de ucidere:noi nu ucidem animale decat pe alea pe care le mancam,in rest...suntem tare milosi.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 16.06.2013 at 09:22:34.
Reply With Quote