Subiect: Icoana unicat
View Single Post
Vechi 14.06.2013, 21:38:26
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Cateva relatari despre martiriul lor.
Am gasit un site romanesc dedicat doar acestor sfinti mucenici: http://martiriichinezi.scriitor.org/...iiChinezi.html
Sunt acolo cred toti cei 222 de sfinti si omorarea lor, cea mai completa descriere.

Maria, logodnica lui Isaia, a venit la casa Parintelui Mitrofan cu trei zile inainte de macel, spunand ca vrea sa moara alaturi de familia logodnicului sau, atunci Serghie, baiatul Parintelui, a incercat de trei ori s-o convinga sa se ascunda, dar ea i-a raspuns: «M-am nascut langa biserica Preasfintei Nascatoare-de-Dumnezeu, si aici voi muri!» si a ramas pe locul unde fusese biserica. Mai apoi, au ajuns acolo soldatii si «Boxerii», si Maria a mu*rit ca mucenita, socotind moartea doar o trecere la odihna cea vesnica.

Fiul cel mic al Parintelui Mitrofan, Ioan, avea doar opt ani. In seara de 10 iunie, cand tatal sau a fost omorat, «Boxerii» i-au rupt mana din umar si i-au taiat degetele, nasul si o ureche. Cand a fost intrebat daca nu sufera din pricina durerile, baietelul a raspuns: «Nu doare sa patimesti pentru Hristos». Copiii il batjocoreau, strigandu-i nume urate, si cand Ioan le-a cerut vecinilor apa, nu doar ca nu i-au dat, ci l-au si iz*gonit. Protasie Chang si Irodion Xu au dat mar*turie ca l-au vazut pe Ioan plin de rani la maini si la picioare; ranile erau adanci de aproape cinci centimetri, dar el nu simtea durere. Cand a fost prins din nou de «Boxeri», n-a aratat nici o teama si s-a dus cu ei plin de pace. Un batran le-a zis atunci: «Cu ce-i vinovat baiatul? E vina parintilor sai ca s-au facut urmatori ai diavolului!». Altii isi bateau joc de el si-l ocarau, altii doar il priveau cu dispret. Asa a mers ca o oaie la taiere. A doua zi, i s-a taiat capul, apoi i s-a ars trupul cel sfintit…”.
Reply With Quote