Subiect: Autotrofii
View Single Post
Vechi 14.06.2013, 01:13:13
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Tot auzindu-va vorbind pe aici despre postul negru pe perioade lungi mi-a traznit in cap intrebarea daca nu cumva, in ultima instanta, organismul ar putea fii capabil de (un fel de) fotosinteza. Apoi mi-a venit o idee si mai smintita, daca nu cumva trupul chiar moare sau cel putin isi incetineste activitatile biologice, iar sufletul ramane singurul care mai "animeaza" acel trup, prin puterea lui data de Dumnezeu, adica devii un fel de "mort viu", spre deosebire de cei care chiar daca au trupul viu, sunt morti sufleteste. Dar cum am mai spus si o repet, ma tem ca e vorba si de putin prea multa imaginatie in capul meu...deci limitandu-ne la ce cunoastem din punct de vedere biologic, postul total de hrana si apa ar putea fii posibil dar doar pe perioade limitate de timp, dupa puterea, resursele si imprejurarile in care se afla fiecare.
melanina(pigmentul care iti innegreste parul, piele si ochii) e folosita de unele plante in loc de clorofila, dar din lipsa de exemple din regnul animal, si la oameni, presupun ca nu merge.

mai e o salamandra care e in relatie de simbioza cu niste alge din pielea sa, dar oamenii nu au, si presupun ca ai arata ciudat rau oricum.