10.06.2013, 01:41:23
|
 |
Senior Member
|
|
Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Doamne ajută!
Cu mine a fost, de fiecare dată, în toate mesajele pe care mi le-a adresat (inclusiv atunci când am avut opinii diferite), foarte politicos și a păstrat o atitudine tolerantă. De asemenea, cu alți colegi de forum ortodocși am observat că avea aceeași atitudine creștinească și extrrem de civilizată.
Nu știu când a spus despre Ortodoxie că este mincinoasă... și în ce context, la ce anume se referea? Poate că s-a referit la ortodocșii care pervertesc învățăturile Bisericii, sau nu știu. Nu-l cred capabil de a se exprima în felul acesta pur și simplu pentru a denigra Ortodoxia!
Totuși, dacă o fi avut și dumnealui un limbaj mai dur, mai intransigent în anumite mesaje, aceasta s-ar putea datora și faptului că, de multe ori, anumiți useri ortodocși au postat mesaje pline de intoleranță la adresa Bisericii și dogmelor catolice. I-au numit pe catolici "eretici", "papistași" și în tot chipul. Gândiți-vă și dvs ce ar simți oricare dintre noi, ortodocșii, dacă ar intra pe un forum catolic sau protestant și, în loc să fie tratat cu înțelegere și respect, ar fi întâmpinat cu mesaje ofensatoare la adresa credinței ortodoxe.
De aceea, regret că există, pe forum, astfel de mesaje cu un conținut necuviincios la adresa creștinilor de alte confesiuni. Putem polemiza și în mod politicos, plăcut, constructiv! De ce, oare, unii dintre noi nu reușesc... de fapt, nici măcar nu-și dau silința?
Evit să menționez userii la care m-am referit (nici într-un caz la dvs!), pentru că, am intenția de a critica anumite idei și atitudini, iar nu persoane.
Pace și bucurie întru Domnul!
|
Si eu regret si chiar ma doare cuvinte grele,nu stiu alti formulisti dar eu m-am simtit f jignita la mesajul de mai jos scris de Mihnea in casa la noi.
Nu neg a scris si lucruri bune pe aici dar imi amintesc o vorba de la parinti"a dat lapte mult da a varsat galeata" cam asa ceva.
Oho ! Chiar pe topicul care circula in paralel cu acesta, dl MihaiG este foarte ocupat ca sa demonstreze minciunile debitate de Daniel Ortodox. Eu insumi am intelnit, frecvent, un sir de minicuni ortodoxe care m-au scarbit atat de mult, incat am rasuflat usurat cand am parasit aceasta religie mincinoasa. Sa pescuiesc, la repezela, cateva dintre minciunile ortodoxe: "Catolicii care scriu "Isus" cu un singur I isi bat joc de numele Domnului, intrucat "Isus" inseamna "magar". Sau: "catoliii nu au epicleza". Etc, etc. Cand colo, merg la surse si vad ca "isus" cu un singur "i" nu inseamna magar, merg la slujbe catolice si vad ca epicleza e bine mersi, etc.[/quote]
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
|