Care tertipuri, domnule?
Ai avut indecența să mă porcăiești în public făcîndu-mă în fel și chip, că așa-ți veni, așa-ți păru.
Iar eu am înțeles că vorbești din închipuire, din interpretativitate, iar nu cu luciditate și realism.
Nu te-am insultat, precum poate altul ar fi făcut-o. Ci, creștinește, te-am rugat să îmi arăți unde am greșit, adică unde se aplică vorbele tale. Poate chiar aveam ceva bun de învățat.
Totuși domnia ta m-ai insultat, pretinzînd despre mine vrute și nevrute, lucruri foarte grave. Acum, însă, îți cer: arată-mi acele vrute și nevrute! Numește-le!
Nu fi laș, ci dovedește că sunt cum ai spus despre mine: ecumenist, hulitor de Dumnezeu, mânat de întunericul satanei. Arată aici pe forum unde am scris eu lucruri care să te ducă la aceste concluzii.
Dincolo de faptul că îi stimez pe unii dintre forumiștii care aparțin altor confesiuni, de pildă pe Pelerin, pe Mihnea, pe Nucutucu și pe alții pe care îi rog să mă ierte că nu îi amintesc acum, dincolo de aceste simpatii personale, pe care sper că nu e voie să ți le cer dumitale cu învoire: ce altceva te face să crezi că sunt ecumenist? Dacă nu mă învoiesc să depănăm halucinoze împreună, înseamnă că sunt ecumenist? După care logică?
De nu-ți poți susține nedemnele calomnii dă-ți seama că ai făcut o greșeală urâtă și altădată ai grijă să nu o mai repeți.
Degeaba depeni texte cu creștinismul adevăratei Biserici, degeaba urli sus și tare că ești adversarul ecumenismului ca alți amici de-ai tăi suferinzi de aceeași maladie caracterială, dacă nu ai minima onestitate să-ți justifici calomnia și injuriile.
Arată, măcar, că ești un om responsabil, dacă un bun creștin ne-ai cam arătat că nu ești.
P.S. Iată, îți răspund direct la întrebare: prin ecumenism înțeleg ceea ce tu însuți ai sugerat prin linkul pe care îl recomandam și eu câteva pagini în urmă, precum și ceea ce scrie BOR în broșurile de la pangare, precum și ce am învățat de la Cătălin, începînd cu acum un an când l-am rugat să mă lumineze în chestiunea asta unde nu aveam decât vagi repere.
Ce altceva puteam să înțeleg, oameni buni? Ce altceva decât mi-a spus Biserica mea, Biserica noastră, adică BOR, ce altceva aș fi putut să înțeleg? Mai lăsați-o dracului de paranoia, că nu aduce nimănui nici un folos real, nu băgați de seamă?
Last edited by cezar_ioan; 08.06.2013 at 17:09:12.
|