Citat:
Īn prealabil postat de catalin2
Adrian, e si amuzant ce spui, tu ai fost ortodox si ai ales tocmai cultul care a facut aceste lucruri si imi spui ca eu as fi fost atras de asta. Chiar acum cateva zile spuneai ca BC s-ar apropia de crestinismul perfect. Deci incearca sa nu ma mai compari doar pe baza conceptiilor tale, te-ai gandit vreodata ca s-ar putea sa te si inseli si sa nu fie chiar adevarul ce crezi? Daca doresti sa arati ceva argumenteaza unde e gresit si unde e bine, dar nu doar pe baza perceptiilor tale, pentru ca sunt doar pareri pe care le are orice om, si nu toti cred adevarul. Si imi ei spune ca acolo e gresit sau nu e adevarat, pentru ca... si urmeaza argumentatia, nu doar parerea ta.
|
S-ar apropia de crestinismul perfect daca si numai daca renunta la spiritul hiperobedient si continua pe linia noua, de dupa Vatican II, de condamnare a aiurelilor criminale gen arderea pe rug de eretici. Sau cruciade, sau alt eidiotenii medievalist-totalitar-fantice. Cred ca ai observat; eu cind glumesc pe seama preocpuparii tale privind ecumenismul nu o fac agresiv/insultator. Pe mine, sincer, ma amuza stilul tau. Sincer, chiar te consider o persona agreabila. Cu vinatoarea ta de ecumenisti am ce am. Pe vremea javrelor de Papi fanatici, este exact spiritul difuzat in masse, care ajuta la persecutiile bolnavilor de la putere din Roma de atunci. Adica, tu ai ceva de catolic d erind, a carui credinta si evlavie sincere, dar hipertrofiate ajuta indidrect calaii. Nu sunt bolnav la cap sa urasc colegi de forum (cu exceptia unei singure persoane: neica geocentratul la minte).