View Single Post
Vechi 05.06.2013, 17:35:13
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
În filmul respectiv, fata avea nevoie de înțelegere, de ajutor și, de ce nu, de afecțiune de la cei din jur. Dar toți cei apropiați au respins-o (mama, soțul, colegii de serviciu). Desigur, credința nu e credulitate, dar eu nu aș caracteriza acel personaj în primul rând prin credulitate.
Iar gândirea liberă este lăudată și de o mulțime de atei, liber cugetători... Cred că și cu spiritul gândirii libere se poate aluneca în diverse rătăciri.
Important este să știm de cine să ascultăm. Așa cred eu.
Nu m-am oprit neaparat la personajul principal al filmului, care asa cum ai spus si tu a ajuns in acel loc mai mult de nevoie decat de voie, cu toate ca nu putem spune ca si-a pastrat un simt critic pozitiv fata de tot ce se intampla acolo. Interesante sunt in special celelalte personaje ce intrau in Secta si ii urmau fondatorului, reprimandu-si gandirea libera. Rezultatul a fost dezastruos.

Cu siguranta ca si cu spiritul gandirii libere se poate aluneca in diverse rataciri, mai ales acolo unde este mandrie si mai putina sinceritate, dar personal cred ca mai rau este sa iti lipseasca aceasta gandire libera.
Reply With Quote