Citat:
În prealabil postat de lore86
Ne convine sau nu, asa e. Duhul Sfant se pogoara abia dupa inaltarea la cer a Domnului, caci spune Hristos Domnul"Daca eu nu voi pleca, nu va va veni Mangaietor"(citata aproximativ, cand gaasesc sursa vin cu citatul exact).
asadar, pogorarea Duhului Sfant are loc doar la cincizecime.
PAna atunci vb de o alta iconomie a Duhului Sfant, aceea de viata facator, caci spune in cartea iov:Dumnezeiescul Duh pe mine m'a făcut, suflarea, ea mă'nvață, a Celui-Preaputernic.
.
|
Deci faptul ca Maica Domnului L-a purtat pe Iisus Hristos nu inseamna nimic? Nu cred acest lucru.
Dar Elisabeta, care a primit Duhul Sfant, asa cum scrie in Luca 1,1, 41? Nici ea nu a primit Duhul Sfant?
Iar când a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a săltat în pântecele ei și Elisabeta s-a umplut de Duh Sfânt,
Intr-adevar, asa spune Domnul Iisus Hristos, ca trebuie sa plece El, ca sa vina Mangaietorul. Acest lucru este valabil pentru restul omenirii, care nu primise Duhul Sfant in situatii de exceptie ca acestea: Maica Domnului, la intruparea Domnului, si Elisabeta ruda sa, la salutul Maicii Domnului, asa cum ne spune Evanghelistul Luca. Atat Maica Domnului, cat si pruncul ce urma sa se nasca, Sf. Ioan Botezatorul, au ajuns sa stea de-a dreapta si de-a stanga Domnului Iisus Hristos. Asta ar trebui sa ne dea de gandit.
Ca la Dumnezeu nimic nu este cu neputinta.
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ria-79904.html