View Single Post
Vechi 02.06.2013, 22:09:16
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Mi-a placut sinceritatea ta. Sinceritatea asta este ceva foarte bun, care te va ajuta mult in crediinta.

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Credinta nu este usoara, in ciuda tuturor spuselor unora sau altora.
Adica nu stiu, poate pentru unii este chiar, sau pare usoara.

Citesc mesaje aici pe forum si scrie lumea atat de usor: ce simplu este aia si aia. Cum nu poti s-o faci?

Totusi din experienta mea pot sa spun ca nu este nimic usor in credinta.
Asa este Sophia, ai dreptate.

O spune si parintele Rafail Noica in cartea sa "Celalalt Noica" pe care vi-o recomand cu drag tuturor ca fiind foarte frumoasa. Sper ca citatul pe care il voi da mai jos din aceasta carte sa iti fie de folos (si nu numai tie) :

Citat:
Sa nu ne inversunam a ajunge la o stare, sa zicem morala, perfecta, ci sa cautam, prin rugaciune, ca Dumnezeu Insusi sa intemeieze in noi aceasta viata, pe care El Insusi o reveleaza si care nu este doar o moralitate, o problema de ordin social, ci este viata lui Dumnezeu.
Implinirea poruncilor lui Hristos este un lucru aproape cu neputiinta omului singur. Cand vin tineri la mine si-mi spun: "Este asa de greu sa ma rog, sa ma schimb", le raspund: Nu-i greu deloc; este cu neputiinta!". Dar, ca sa intelegi, suflete, de ce-ti este asa de greu, trebuie sa stii ca ceea ce incerci este cu neputiinta pentru tine insuti si de aceea te intrebi: cum o sa ajung vreodata la asta? Solutia este rugaciunea, iar cand Domnul a zis ca "cele cu neputiinta omului sint cu putiinta lui Dumnezeu"a spus-o ca o fagaduinta; cred ca putem sa luam cu incredere o astfel de fagaduinta si sa cautam ca Domnul sa faca in sufletele noastre ceea ce este cu neputiinta omului.