sik spuneai ceva de genul: Ce ar fi daca nu ar exista raul? Eu sigur nu i-as duce lipsa! Tu da?
Evident ca omul a coborat la el cum spui acolo Nicolae_nicolae, dar a coborat ca i s-a dat posibilitatea sa coboare. Eu am zis : sa nu existe raul include neaparat neputinta de a cadea sau de a alege aceasta optiune pentru ca nu ar fi existat.
"intunericul este lipsa luminii", e adevarat, dar raul nu e lipsa binelui, e un act efectiv individual independent de bine, care ataca efectiv pe cineva, nu e nici o lipsa, e o existenta sau situatie foarte prezenta, apasatoare pe care oricine o simte destul de bine.
Unii din voi ati spus ca nu se poate altfel : lumina fara intureric si bine fara rau. Da e adevarat pentru ca asa au fost create lucrurile. Eu am zis ca era mult mai bine daca ar fi fost create altfel decat sunt acum adica lipsa totala a raului, imposibilitatea de a cadea Adam si Eva, imposibilitatea de a alege o varianta care nu exista si nici nu are cum sa apara vreodata-la asta m-am referit.
|