Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Florin, cred că interpretezi într-un mod forțat și cam superficial un cuvânt, pe care doar îl bănuiești de semnificații și conținuturi ascunse.
Lumea întreagă, după cădere, este sub puterea celui rău, însă Hristos o înnoiește și o sfințește mereu. De aceea Biserica are atâtea slujbe de sfințire, pentru fiecare lucrușor: pentru a-l scoate de sub puterea vrăjmașului și a-l reintegra în ordinea dumnezeiască.
Recunosc că și eu am reținere dacă ar fi să cumpăr, de exemplu, un computer „Diablo”. Îmi repugnă să fac o astfel de alegere. Dar dacă aș avea la serviciu un astfel de computer, pe care nu eu l-am ales, cred că aș face abstracție de numele pe care i l-a pus producătorul din motive de marketing.
Chiar dacă în ebraică yahoo ar fi o blasfemie, mai trebuie să afli și dacă cel care a ales numele știa asta. Omonime sunt cu duiumul, și dacă le-am cunoaște pe toate, ar trebui să nu mai pronunțăm o grămadă de cuvinte.
Să trăim în Biserică și să nu ne temem de nimic!
|
Dacă ar exista un sait cu numele dumnezeuamurit.com, ți-ai face cont de mail acolo? Nu. Sau poate cel ce a creat domeniul era din altă țară și nu și-a dat seama ce înseamnă în românește și atunci ești acoperit.
Să trăim în Biserică, da, cu discernămînt. Dar devine din ce în ce mai greu să alegi binele de rău în lumea în care trăim.