View Single Post
Vechi 30.05.2013, 13:59:28
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

81% dintre catolici, 78% dintre ortodocsi, 83% dintre protestanti, si 80% din alte denominatii crestine se declara persoane religioase. In fiecare din aceste categorii procentul de atei este de 1%.

78% dintre ortodocsi la nivel global se declara religiosi, 17% nereligiosi, 1% atei, 4% nu stiu/nu au raspuns. Raportul nu este facut pe toata populatia fiecarei tari. S-a mentionat asta.

Link-ul raportului intreg este in primul post, se poate citi si ar fi bine sa fie citit daca se doreste a se intelege despre ce este vorba. Este un raport global, nu national facut de BOR.

Intrebarea a fost daca esti religios, nereligios sau ateu. De aici se intelge ca cei care se declara religiosi inseamna ca practica mai mult sau mai putin religia lor, cei nereligiosi cred in existenta Lui Dumnezeu, dar nu isi practica religia/nu au religie, iar ateii sunt cei care nu cred in Dumnezeu.

Raportul este despre ateismul din lume, cati oameni se delcara atei, pe tari, pe continente si global. Altfel spus, cati oameni cred in existenta lui Dumnezeu si cati nu cred. Nu este un raport amanuntit despre cat de des merg ortodocsii romani la Biserica. In raport este destul de clar despre ce este vorba. Cei de la AFR nu au publicat acest raport ptr. a spune cati sfinti sunt in Romania, ci ptr. a aduce in vedere faptul ca ateismul in lume este in crestere, iar asta o sa afecteze mai mult sau mai putin si situatia din Romania, mai ales ca romanii au impresia ca tot ce e in Occident e bun si tot ce e romanesc e de 2 lei.
In primul si primul rand acesti adolescenti isi creaza singuri probleme, adica isi distrug inocenta si tineretea, apoi creaza si probleme parintilor. Si depinde si de parinti, caci daca nu au fost laga tanar prin cuvant si mai ales prin exemplu, nu prea ai ce sa le reprosezi tinerilor. Fac si ei ce au invatat.

De cele mai multe ori acei copii care ajung alcoolici, sa injure, sa desfraneze nu au avut suport bun acasa. Si in acelasi timp, acei parinti nu ar fi asa indiferenti daca ar fi avut parinti care sa le ofere o baza buna. Este un lant. Insa, fiecare familie are un copil, un unchi o matusa, un parinte etc. care e credinciosi si se roaga ptr. familia sa.

Acum cativa ani, nu mai tin minte in ce an exact, oricum dupa 89, in Romania erau peste 80.000 de copii fara parinti sau doar cu un singur parinte! Parintele sau parintii erau plecati in strainatate si isi lasau copii la rude, la vecini, singuri. Si ne miram ca acesti copii au probleme? Sau copiii uitati in fata televizorului si/sau in fata calculatorului ptr. ca parintele nu are chef de el? Si acesti copii au sau o sa aiba probleme.
Oricum, acesta este alt subiect.

Last edited by Parascheva16; 30.05.2013 at 14:06:02.
Reply With Quote