View Single Post
Vechi 30.05.2013, 09:29:45
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Te rog mult sa dai si niste explicatii, nu doar niste citate. Eu nu inteleg acest articol:
Nu am adaugat amanunte pentru ca mi s-a parut ca este destul de clar.

Citat:
1. Ce este un centru de plasament?
Centrul de plasament este orfelinat sau casa de copii. Asa se numeste acum. Copiii abandonati prin spitale ajung in aceste centre. Sau copiii adusi de parinti.
Citat:
2. Cum ajung fetele de acolo sa ramane insarcinate? Au voie sa iasa, sau sunt acolo si baieti (stau impreuna fete si baieti)? Nu au supraveghere?
Ce varste au copiii/tinerii de acolo? Cum adica fetele de acolo practica prostitutia? Unde, in centru?
Copiii si tinerii de acolo au sub 18 ani, deci sunt toti minori. In orfelinate stau si baieti si fete.

Multe fete minore din centrele de plasament ajung sa se prostitueze. Daca de buna voie sau fortate de cineva, nu este clar. Oricum, eu am mai auzit de cazuri in care copiii din anumite centre au fost folositi si abuzati de catre oameni inflitrati in sistem.

Chiar daca nu in toate centrele de plasament se intampla asa ceva, in mod normal tinerele de la casele de copii nu ar trebui sa ajunga sa se prostitueze, ci ar trebui sa aiba parte de ingrijire cat de cat. Prostitutia este ilegala, mai ales cand vine vorba de minore. Asta deja nu mai e prostitutie, ci intra la corupere de minori.

Ce fel de barbati se culca cu copile de 13-14 ani?!

Din cauza ca aceste fete sunt folosite in prostitutie, raman insarcinate. Conducerea centrelor de plasament obliga fetele sa faca avort ptr. a nu se afla ce se intampla defapt in acele centre.
Citat:
3. Pana la ce varsta pot sta acolo? Si apoi unde se duc?
Tinerii pot locui acolo doar pana la varsta de 18 ani, apoi sunt dati afara si se descurca singuri. Din cate am inteles, daca o fata din orfelinat(centru de plasament) ramane insarcinanta, ar trebui sa paraseasca institutia.

Si se pune alta problema, din moment ce fetele sunt obligate sa plece din centru daca raman insarcinate, de ce conducerea nu face nimic ptr. a stopa prostitutia?! Sunt convinsa ca acele fete nu ar face asa ceva daca ar avea conditii.
Citat:
4. Este vorba de un orfelinat poate?
Da, este vorba de orfelinat. Dupa cum am mai spus, orfelinatele se numesc acum centre de plasament.
Citat:
5. Ce alternative la avort li se ofera acestor fete? Cum sunt ajutate?
Exista centre mama si copilul?
Ce sanse au sa nu ajunga si copiii lor la fel?
Nu li se ofera nici o alternativa. Asta e una din probleme. Conducerea centrelor ameninta fetele insarcinate ca daca nu fac avort, vor fi date afara. Nu sunt sustinute, nu sunt ajutate deloc. Le forteaza sa faca avort ptr. a nu afla publicul ce se intampla in unele centre din Romania.
Copiii lor ar avea sansa sa nu ajunga ca ele daca acele fete ar primi ajutor si sprijin, daca nu din partea conducerii, macar din partea cetatenilor.

Sper ca am reusit sa clarific cat de cat.
Reply With Quote