View Single Post
Vechi 29.05.2013, 22:38:12
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Amistad Vezi mesajul
Credinta neoprotestantilor in dumnezeirea Fiului este ceva formal, da fatzada, (in acte); in practica lor, in rugaciunile lor nu cinstesc pe Dumnezeu Fiul. Este ariansm un pic mascat. Doar un pic mascat caci se vede clar arianismul lor pentru cine are ochi. Daca ar crede in dumnezeirea Fiului ar cinsti-o si pe Maica Domnului ca Nascatoare de Dumnezeu. Ori cred ca stiti ce fel vorbesc ei despre Maica Domnului.
In practica lor, neoprotestantii dezaproba si spun ca sunt greseli tainele (sacramentele) - spovada, impartasania; preotia, hulesc Biserica, traditia, sfintii, icoanele, inchinarea la sfinti etc.
Sectarul (chiar daca se declara trinitarian) huleste pe Maica lui Dumezeu, Biserica Sa, preotia, tainele, pe sfintii Sai, Crucea si chiar pe Fiul lui Dumnezeu, pentru ca hulind toate acestea Il hulesc pe Insusi Dumnezeu si Dumnezeu le primeste rugaciunile? Il injura (hulirea) pe Dumnezeu, apoi spune o rugaciune, apoi iar injura si o tine tot asa si Dumnezeu trebuie sa-i asculte rugaciunea?
in primul asta, asta tine de erezie hristologica, nu trinitariana.
am ridicat problema aici. http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=13617
in al doilea rand, ce legatura are?
Daca cred ca Dumnezeu este Tatal, Fiul, Sfantul Duh sunt trinitarieni.
Daca esti malteist, tot teist esti.

Citat:
În prealabil postat de Amistad Vezi mesajul
"Rugaciunea ereticilor este uraciune inaintea lui Dumnezeu". Scrie in catehismul ortodox: "evlavia blestemata a ereticilor" - se cheama blestemata pentru ca nu este de la Dumnezeu ci este o evlavie falsa.
corect. deci ca sa lamuresc, eu nu am zis ca fac si ei parte din Biserica, am zis ca da, este crestinism, dar un crestinism corupt si denaturat.