Citat:
În prealabil postat de Amistad
La chestiunea discutat aici m-am gandit mai mult la cei ortodocsi cand am scris. Da, scriu si pentru non-ortodocsi, si pentru ortodocsi. Unii din non-ortodocsi poate isi vor pune problema citind aceste puncte de vedere si poate vor cerceta daca sunt sau nu adevarate. Dar unul ca d-l Mihnea e prea convins de ale lui si nu-si va pune problema ca ar fi in greseala.
Bineinteles ca cei mai cunoscuti Sfinti Parinti sunt cei din primele secole, dar orice Sfant care a dat invataturi si e canonizat de Biserica Ortodoxa este Sfant Parinte.
Am spus, problema nu este ca majoritatea canalelor sunt in dezacord cu mine, ci problema e ca sunt in dezacord cu Sfintii Parinti. Ai citit vreundeva de "crestinii arieni"? Neo-protestantii de astazi sunt tot arieni chiar daca in acte se declara trinitari. Practica lor ii contrazice. Abia prin ultimul secol au inceput sa fie numiti crestini cei din tot felul de confesiuni. Pana la perioada aceasta moderna erau numiti eretici, sau sectari.
|
din nou, aceeasi "sunt in dezacord cu ce inteleg eu din Patristica".
Hai sa spun un secret: neoprotestantii, cu exceptia unor miscari(martorii, mormonii, oneness pentecostal) sunt trinitarieni(eu cred ca incurci neo-protestantii cu iehovistii)!
Daca ii intrebi, cred in doctrina Sfintei Treimi, si nu, nu sunt in ascuns arieni fara sa stie. Si cum ii contrazice practica mai exact?
Si ca legatura are faptul de a fi trinitarian cu faptul de a fi eretic si sectar?
Nu toate ereziile au legatura cu Sfanta Treime sau cu denominationalismul(
http://en.wikipedia.org/wiki/Denominationalism).