View Single Post
Vechi 28.05.2013, 12:37:40
Annyta
Guest

Implicit

Am căutat acest topic zilele trecute tocmai pentru că vroiam să spun câte ceva bun despre școala din perioada 1985 - 1993, când am învățat în clasele 5 - 12.

Amintirile mi-au revenit odată cu întâlnirea de 20 de ani de la terminarea liceului (actualul colegiu I.C. Brătianu din Pitești). A fost o zi extraordinar de frumoasă, petrecută împreună cu alți 18 foști colegi (însoțiți sau nu) și cu (numai) 3 dintre profesori (de matematică, fizică și istorie).

Vroiam să scriu aici că mie mi-a plăcut și mi-a folosit școala pe care am făcut-o, atât în perioada comunistă, cât și după. Și ceea ce am învățat, chiar dacă am și uitat mult, până acum; și interacțiunea cu colegii și cu profesorii. Nu cred că au fost prea multe lucruri inutile sau că programa era excesiv de încărcată. Oricum fiecare s-a axat pe ce i-a plăcut și/sau i-a trebuit pentru facultate.

Desigur, lucrurile s-au mai schimbat în 20 de ani. Și atunci mai erau aspecte de îmbunătățit.

Dar ideea de home-schooling mi se pare ciudată. Nu înțeleg motivele pentru care se apelează la această metodă. Dar fiecare părinte poate alege ce consideră că e mai bine pentru copiii și pentru familia lor.
Reply With Quote