View Single Post
Vechi 25.05.2013, 00:57:56
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Aș putea să ofer mai multe exemple privind modul în care am înțeles că trăiesc azi copiii, diferit de ceea ce părinții creștini își doresc de fapt.
Voi spune doar că în ultimele săptămâni, apropiindu-se vacanța, îmi iau la revedere de la elevi discutînd liber diverse chestiuni din viața lor, a noastră. Involuntar, întrucât nu cercetez ceva anume ci pur și simplu port discuții libere spre sfârșitul orelor, după evaluarea materiei școlare.

Iată două tipuri de exemple:
a) aspirația fetelor din câteva clase ale unor licee bucureștene de marcă este, la sfârșitul clasei a X-a, ca în această vacanță de vară: să meargă la mare, cu sau fără știrea și permisiunea părinților, să se îmbete zdravăn, să experimenteze inconștiența și alte stări de spirit specifice consumului de alcool și de droguri, să facă sex (desigur protejat, dar nu musai) individual și în grup, să aibă experiențe sexuale deosebite (adică diverse forme considerate perversiuni), să fure ca distracție, să cheltuiască mulți bani, să se distreze foarte tare, să ia legătura cu spiritele universului, să fie libere și descătușate. E vorba despre multe fete, nu una sau două. Interesant că băieții sunt mult mai rezervați și mai sobri, în general. Curios lucru, pentru mine o surpriză (recunosc, plăcută).

b) majoritatea (eu aproximez ca peste 90%) nu merg la biserică la slujbe, nu se roagă (decât în cercuri de spiritism sau ceva asemănător), nu cunosc Crezul, nu cunosc Fericirile nici măcar declarativ, consideră că Dumnezeu nu este prezent în istorie dar că, dacă există, e ceva terifiant de care trebuie să-ți fie frică. Există mare interes pentru religiile orientale și curentul New-Age. Elevii nu cred că există viața veșnică după moarte în sensul arătat de Biserică, cred însă în reîncarnare, consideră că trebuie să ne distrăm acum și să facem toate poftele întrucât vom muri și nne mănîncă viermii.
Acestea sunt câteva din constatările (cărora le-am făcut față cu greu, însă din fericire cu mult calm, mulțumesc lui Dumnezeu) privind actuala stare a elevilor din liceu, elevi care au studiat religia la școală în ultimii 10 ani, săptămânal...

Cei care nu cred că am spus adevărul, au dreptate: am spus doar o foarte mică parte din tot ce cunosc eu, prin experiența contactului direct cu elevii și copiii.
Cei care vor să cunoască la firul ierbii cum stau lucrurile, să poftească între copii și elevi, în lumea lor și să participe activ câteva luni la activități împreună cu ei. Astfel, toată lumea va afla cum stăm de fapt în prezent.

Last edited by cezar_ioan; 25.05.2013 at 01:48:42.
Reply With Quote