View Single Post
Vechi 24.05.2013, 17:00:34
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca ai timp si bani sa le tii lectii private, poti incerca, insa un lucru foarte important va lipsi cu certitudine: contactul social.

Si este f. important, chiar mai important decat calitatea mediului care oricum, este heterogen, deci cu o educatie potrivita de acasa, vor sti sa aleaga dar ce e mai important, sa profite ca si coeficient de inteligenta emotionala/sociala de pe urma contactului cu mediul.

Altfel, risti ca la varsta majoritului sau si mai tarziu gandeasca si sa se comporte ca niste copii de gradinita abia scosi de sub fusta mamei, sa fie niste neadaptati nu doar social la modul general cat si in relatiile personale.

Si oricum, cat poti sa-i tii departe de invatamantul "de obste"?
Pana la liceul? Liceul inclusiv? Fara facultate?
as tinde sa iti dau dreptate daca nume ca George Washington, MArk Twain , Lewis Carol si alte nume cunoscute nu ar fi plecat "de sub fusta mamei".
Oamenii de care iti spuneam au practicat cu succes homeschoolingul. Plus ca si pe net am gasit cativa extrem de placuti, sociabili nescoliti niciodata si totusi cu joburi bune in advertising, jurnalism etc.
Poate e cazul sa iesim de sub tiparul creat de un regim inca neapus.
AM discutat cu multi parinti care scolesc copiii acasa si mi-au aratat ca se poate si altfel. Si oameni din Romania care practica de 15 ani "scoala acasa". Iar copiii au rezultate foarte bune, au participat la concursuri internationale si cel mai important s-au integrat social.
E suficient daca reusesti sa-i tin departe de inv de obste macar pana li se mai solidifica coloana vertebrala. Pana reusesc sa-si insuseasca corect anumite invataturi si reusesc sa devina mai stabil emotional.

Last edited by lore86; 24.05.2013 at 17:02:40.
Reply With Quote