Nu l-am cunoscut pe Pr Gabriel, dar chiar si asa iti poti da seama de animite lucruri. Faptul ca nu ma incred orbeste in cineva nu inseamna ca judec. Sunt destule semne de intrebare pt mine in legatura cu pr Gabriel. In primul rand cei care au editat carte despre " minunile lui" intitulata "Pr Gabriel, un om indumnezeit prin har", au mintit, spunand ca aceea carte s-a editat cu binecuvantarea IPS Calinic, a pr Iustin Parvu si a pr Nicolae Tanase de la Valea Plopului, dar in realitate nici unul din ei nu si-a dat binecuvantarea pt aceasta carte. Se vede deci din asta ca nu prea e in regula aceea carte, o data ce pr Nicolae Tanase, a fost caterisit pe o perioada de timp de Sinodul BOR pt ca a contribuit la scrierea unei carti cu continut indoilenic, desi el habar nu avea ca era trecut consilier editorial in aceea carte despre " minunile" pr Gabriel. In al doilea rand pr meu duhovnic mi-a zis ca l-a auzit intr-un interviu pe pr gabriel afirmand ca e suparat ca lumea nu crede ca el, are Duhul Sfant, ori la Pr Cleopa, Ioanichie Balan, Arsenie Papacioc, Iustin Parvu, nu am auzit astfel de afirmatii ci din contra ei se considera pacatosi si nevrednici de harul lui Dumnezeu.Apoi chiar eu am citit in cartea cu pricina ca o femeie a paralizat pt ca nu a crezut in el, cum vine asta, ca eu stiu ca sfintii sunt plini de dragoste pt noi pacatosii si nu calai ce pedepsesc pe cei ce nu cred in ei. Apoi prea multe minuni se pun pe seama lui, eclipsand parca pe Sf Dimitrie Basarabov, Sf Cuv. Parascheva etc. despre care nu s-a auzit ac au facut asa de multe minuni precum si invieri din morti. Deci dupa cum vedeti indoilala mea este destul de justificata. Dumnezeu ne-a cerut sa cercetam duhurile si sa vedem daca sunt de la El si sa nu credem orbeste in cineva fie el preot.
|