Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Nu, ceea ce am sustinut si sustin e ca este just ca homosexualitatea sa fie incriminata. Care sa fie pedeapsa prevazuta de legea penala e de discutat, dar o pedeapsa trebuie sa existe.
|
Nu știu dacă mai este ceva de discutat, odată ce v-ați exprimat deja cum că spânzurătoarea sau scaunul electric ar fi opțiuni legitime și în concordanță cu Biblia.
Citat:
Dar pedeapsa cu moartea pentru erezie a existat timp de secole. Ca si in cazul adulterului ori homosexualitatii, si in cazul ereziei va spun acelasi lucru: eu nu cred ca oamenii au descoperit ce este aceea justitie abia in ultimele decenii. Mai degraba cred ca noi suntem cei dereglati, ajungand, in orbirea noastra, sa socotim dereglate toate generatiile care ne-au precedat.
|
Faptul că ceva a existat timp de secole nu înseamnă că nu a fost și este încă o barbarie. Pedeapsa cu moartea este o practică inumană, o pată pe istoria umanității, o monstruzitate și este fundamental incompatibilă cu orice valoare reală. A susține omorul legalizat și instituționalizat și crima înfăptuită de stat este totuna, din punct de vedere moral și uman, cu a fi complice la omor cu premeditare.
Nu vă obosiți să-mi replicați că mă cred mai deștept decât Toma din Aquino, mai bine verificați care este poziția actuală a Bisericii Catolice cu privire la acest subiect.
Citat:
E un pic confuz ce spuneti aici. Pareti a spune, de asta data, ca e bine ca homosexualitatea sa fie condamnata, dar nu cu aceasta pedeapsa, care vi se pare excesiva. Care ar fi, atunci, pedeapsa care vi s-ar parea potrivita ?
|
Nu este nimic confuz, decât dacă faceți dumneavoastră confuzie între "condamnabil" și "ceva care trebuie să fie incriminat de legea penală".
Homosexualitatea este condamnabilă dpdv moral, social etc., ceea ce nu echivalează cu faptul că ar trebui incriminată penal.
Citat:
Sa luam alt exemplu, ca tot ati vorbit de erezie. Sustineti ca sentinta de ardere pe rug a lui Ian Huss a fost injusta ?
|
Orice sentință de condamnare la moarte este și a fost injustă.
Citat:
Domnule avocat, stiti cate procese veti castiga in cariera dv cu pledoarii impotriva legii existente, incercand sa demonstrati caracterul injust al unei legi in activitate ? Va spun eu: nu veti castiga niciun proces pledand contra legii.
|
Domnule doctor, am câștigat cel puțin trei procese civile și am rezolvat un dosar de urmărire penală în care esența apărărilor mele a fost exact asta, să conving judecătorul și respectiv procurorul că trebuie să urmeze spiritul legii și că litera legii, așa cum este formulată, este proastă și injustă. Judecătorii sunt și ei oameni, nu sunt cu toții roboți legaliști.
Citat:
Deut 18:22 ajunge ?
Sau va referiti la popoare infidele din trecut ? Cititi codul lui Hamurabi in acest caz. Sau va referiti la popoarele non-crestine de azi ? Cercetati, atunci, ce spune Islamul despre homosexualitate.
|
Nu, nu-mi ajunge, pentru că dumneavoastră ați afirmat că
toți legislatorii, din
toate timpurile, au incriminat homosexualitatea.
Logica primară ne spune că dacă un singur x nu este y, atunci propoziția "toți x sunt y" devine falsă. Prin urmare, existența chiar și a unui singur stat în care homosexualitatea să nu fie incriminată vădește premisa cu "toți, din toate timpurile" ca fiind falsă.