View Single Post
Vechi 24.05.2013, 12:18:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
În toate mesajele dvs de până acum, am observat o atitudine autentic creștină, pașnică, politicoasă, tolerantă, în ciuda diferențelor de opinii dintre noi. De aceea, am încredere că așa vor decurge și mai departe discuțiile noastre de pe forum. :)
Recunosc, am fost ironic in acest mesaj, te rog sa ma ierti daca te-a deranjat. In schimb nu e si neadevarat, stiu ce crezi si ti-am scris multe mesaje in care iti spuneam ca nu e tocmai corect, sunt unele idei ce tin de ecumenism.
Citat:
1. Unde am scris că un profesor de Religie ar trebui să le spună elevilor că toate religiile sunt bune (să-i îndemne, adică, la relativism)?
Nici eu nu am spus asta (pentru ca tine de new-age), eu am spus de toate cultele, nu toate religiile. La asta m-am referit, adica o conceptie din ecumenism.
Citat:
3. Unde puteți găsi, în mesajul meu la care ați răspuns, ideea că "daca "habotnicul" asta crede si dupa aceea la fel atunci cred ca trebuie luate masuri mai dure, pana devine si el ecumenist". Aceasta este, pur și simplu, o idee care nici nu mi-a trecut prin minte și mă deranjează faptul că mi-a fost atribuită în felul acesta.
Aceasta era o ironie, se spune ca in viitor vor exista si masuri mai dure, nu doar mustrare. Adica daca spui ca doar ortodoxia e adevarata religie s-ar considera habotnicie. Dar si in zilele noastre, asa considera si cei ce au conceptii ecumeniste.
Citat:
Despre tema pe care o discutăm, v-am răspuns și la topic-ul "Iad sau rai" (rubrica "Secte și culte").
Dupa acel raspuns m-am si ghidat, din cate imi dau seama tu crezi ca ecumenismul ar insemna doar un sincretism, o amestecare a invataturii, dar poate doar la inceput s-au gandit si al asta, acum este unitate in diversitate. Adica fiecare cult sa isi pastreze invatatura, dar toate sunt la fel de bune. Sau un ecumenism mai moderat, ca ortodoxia e cea mai buna, dar si celelelalte sunt bune, chiar daca nu la fel ca ortodoxia. La aceste conceptii ma refer cand spun de ecumensim.
Reply With Quote