Citat:
În prealabil postat de Yasmina
Eu nu inteleg materialul.
Suntem sentimentali intr-o oarecare masura,altii mai mult altii mai putin;cand vedem ca nu se mai poate cu atata sentimentalism si simtim ca ne vine de hac,sa nu uitam sa ne rugam si sa-I spunem Domnului neputintele noastre.
Iar Sfanta Fecioara a suferit cumplit vazandu-si Fiul atat de aspru maltratat,ca doara nu L-a privit cu o pace duhovniceasca si cu resemnare?!?!
Cum adica homesexualismul este sentimental? 
|
1. Materialul este din categoria "largiti si voi inimile voastre" :)
2. Trebuie sa mai largesc putin inima ca sa inteleg notiunea de suferinta fara emotie. Trebuie sa fie si aici o paleta larga de nuante pe care "aparatul nostru emotional" sa nu fie capabil sa le analizeze. (ma refer la suferinta Maicii Domnului)
3. Cred ca staretul s-a referit la atasamentul excesiv pe care il dezvolta homosexualii. Nu am stat niciodata sa ma gandesc la categoria lor cu adevarat, nu m-a interesat sa-i inteleg, am evitat sa ma mai informez si cu asa ceva.. dar luand in calcul caracteristicile comune pe care le auzim fara sa vrem, tangential, fie din materialele de la stiri, fie din propaganda care se face si pe care este inevitabil sa o ocolim in totalitate, consider ca ei trebuie sa fie o categorie de oameni cu un sentimentalism dus la extrema raului, cu un atasament dus dincolo de limite, cu o frica de a nu fi acceptati de societate care se manifesta tocmai prin balacirea in aceasta patima nefireasca, e ca afundarea in mlastina in momentul in care faci toate eforturile sa iesi afara.