View Single Post
Vechi 18.05.2013, 13:30:15
Solveig's Avatar
Solveig Solveig is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Dar va spun un mare secret : enorm de multi din userii acestui forum , voit sau chiar necugetat, tocmai asa il vad pe Dumnezeu : un chelner, gata de a servi orice si a rabda orice ! Ori tocmai asta am combatut eu mereu cu hotarire ! Hristos este izvorul dragostei, etse f. adevarat, dar tot El este si Dreptul Judecator ! Adica sigur ne va judeca pt. ceva , iar noi sigur ne facem vinovati de multe... chiar daca El ne iubeste . Iubirea nu a avut nicodata sinonima prostia ! Orice din lumea asta are o limita si o dreapta intelegere . Restul sunt sofisme din ce in ce mai simandicoase !
Dreptatea lui Dumnezeu nu -i egala cu dreptatea noastra, care, dupa cum bine stiti, este ca un tampon murdarit lepadat de o femeie la ciclu, deci o mizerie. Dreptatea noastra este rautate, dar a Lui izvoraste tocmai din marea lui Bunatate.
Deci Dumnezeu chiar asa este: grabnic in a sluji si neclintit in a rabda, cel putin eu asa Il cunosc. Degeaba veniti si combateti asta, chiar El o spune: veniti la mine nenorocitilor, spurcatilor, lenesilor, pacatosilor, toti cei care nu Ma iubiti si nu faceti voia mea, fiindca Eu va iubesc pe voi si veti cunoaste ca numai Eu va pot da libertatea duhului, odihna, avantul si entuziasmul de a crede si a face Voia mea cea datatoare de viata.
Zice Psalmistul ca este Indelung rabdator si mult milostiv,el ne-a invatat sa rabdam si sa slujim, si cum ar fi facut asta, daca El insusi nu ar fi Rabdator si Slujitor?
El ne iubeste cu iubire mare si va curata toata rautatea noastra, a celor ce credem in El.
Poate de aceea nu mai face minuni cu noi, pentru ca nu credem ca e cu noi si pentru El totul e important, chiar si micile noastre necazuri pentru care Il rugam; si daca nu ne da ceea ce voim noi, fiind rai si voind raul, ne raspunde dandu-ne alt bine.Si asta o vom cunoaste cand va veni si vom cunoaste totul.
Dupa parerea mea, Il coborati pe Dumnezeu la nivelul neputintelor omenesti, sau aveti asupra Lui o viziune mai degraba apropiata de catolicism, legalista.
Reply With Quote