View Single Post
Vechi 18.05.2013, 11:09:35
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit Sora Aurica IV

(imi pare rau de intarziere)
*
- Daca ati fi fost un om sanatos, in putere, ce v-ar fi placut sa faceti?

- Eu - tot in manastire, pentru ca mamica era prietena, tinea cu maicile. Veneau maicile sarace, care adunau pentru manastire, veneau la noi, si mamica si taticu' mergeau cu caru' si adunau ce le dadeau oamenii, si le duceau la gara. Si veneau la noi maicile ca la mama lor. Si ma iubeau...ma iubeau! Ma luau in brate si ma invatau poezii, si eu asa am apucat o dragoste si am zis: "Mamico, pe mine du-ma la maici!". "Cat oi trai nu te duc de langa mine! Vreau sa te am langa mine"...

- Cum ati defini suferina?

- Cateodata zic: "Doamne, Maica Domnului, bine ca-i asa. Nu-i mai rau. Bine ca mi-o dat minte, pentru ca atunci cand m-o dus la spital, cand eram mica, mica, a zis doctorul ca <Fara minte ramai!> Dar Maica Domnului mi-o lasat mintea. Numai puterea mi-a luat-o. Stie Dumnezeu de ce.

- Va bucurati ca a inceput postul?

- Foarte mult.

- De ce va bucurati? Vi s-a luminat fata cand am pomenit de post...

- Ma simt foarte bine. Mananc pitorci, paine prajita, paine cu apa, fierea mi-e mai usoara.

- Ce credeti ca ar trebui sa facem in post?

- Sa ne rugam, sa postim, sa ne gandim ca murim, sa ne gandim cum e raiul, cum e iadul - asta este postirea.

- Ce va intareste in credinta?

- Rugaciunea si slujbele.

- Dumneavoastra pentru cine va rugati, in afara de familie?

- Pentru toti pacatosii vazuti si nevazuti, cunoscuti si necunoscuti. Doamne, iarta pacatele la toti pacatosii! Doamne, iarta si pacatele mele!

- Considerati ca oamenii sunt fericiti?

- Sunt si fericiti, sunt necajiti. Maica Domnului la toti ne-ajuta!

- Dar ce-i poate face fericiti pe oameni?

- Sa traiasca in Dumnezeu, sa mearga la Biserica, sa tina posturile si asa mai departe.

- Povestiti-ne o intamplare din viata dumneavoastra care v-a intarit mult in credinta...

- Cand eram acasa cu copiii lu' tusa, eu aveam un loc unde era soare, si mamica acolo ma aseza, imi punea bolovani la roata, iar eu citeam carti de rugaciune. Si era acolo si o fantana. Si intr-o zi s-au adunat copiii lu' tusa care m-a chinuit, si au chemat si pe altii din sat, si s-au pus langa mine jos, pe poiana. Si au inceput a chiui, a canta, a face ca cocosul, ca sa ma necajeasca. Si eu am zis: "Mai, baieti, uite, poarta asta e mare. Duceti-va in varful coastei, chiuiti si faceti acolo ce vreti!". "Daaa, asa vrei?... Vezi fantana?". Mi-au luat bolovanii de la roata: "Uite acusi esti in fundul fantanii!". Eu, de frica, ca sa nici nu vad, am inchis ochii si-am zis Psalmul 3, dar cu gura inchisa. Sa nu se vada ca zic ceva. Si, cand am terminat psalmul, am deschis ochii, m-am uitat...nimenea langa mine! Numai un pic baiatul sa ma-mpinga, si cadeam in fundul fantanii! Si cand am zis Psalmul 3, nimenea n-a mai fost langa mine. Si de-atunci -ca eu ma luptam mult sa invat Psaltirea, la urma, ca este impotriva fricii, eu atunci l-am invatat pe de rost. M-a scapat Maica Domnului de vrajmasi...

Material realizat de Raluca Tanaseanu
Revista Familia Ortodoxa,Aprilie

<
In orice situatie ar fi, o vad mereu bucuroasa. Eu, cateodata, sunt cu ea si-i zic: "Sora Aurica, roaga-te si pentru mine!". "Dar tot timpul ma rog pentru tine."

Cand are dureri mari, o aud oftand. "Dar de ce oftezi?". "Daca ti-as spune eu cat ma doare de tare, tu n-ai putea sta langa mine". rabda foarte mult. Ma folosesc si eu foarte mult vazand suferinta ei, si simt ca-mi da si mie putere. Orice om care o vede se foloseste de suferinta ei.

Cand ii fac cate o bucurie, imi spune: "Sa-ti faca si tie Dumnezeu o bucurie, cum imi faci tu mie!". Si intr-adevar, nu dureaza mult, poate cateva ore, si am o bucurie extraordinara.

Cand o asez bine pe scaun (nu totdeauna se intampla asa), imi spune: "Sa te aseze si pe tine Maica Domnului asa cum ma asezi tu pe mine!".

Alta data imi spune: "Du-te Raiului!", iar eu ii raspund: "Ma duc si te las singura!", iar ea zice: "Sa ma iei si pe mine cu tine!". Si se bucura.

Un Parinte imbunatatit imi spunea: "Cand ii slujesti unui bolnav, sa te gandesti ca este Hristos si atunci nu ti se va mai parea greu!... "
(Maica P.-una din maicile care o ingrijesc pe Sora Aurica)>
Reply With Quote