Subiect: Iad sau rai?
View Single Post
Vechi 15.05.2013, 08:33:26
klamath klamath is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Sunt cateva abordari pentru a raspunde la intrebarea ta.

1. Sa raspunda Scriptura (prin prisma criticii obiective si nu a criticii confesionale). Adica sa cauti proprietati ale Bisericii "adevarate" si sa le identifici in ziua de astazi la Bisericile care sunt in viata.
Eu iti propun asa:

a. Continuitatea Bisericii, a Duhului Sfant in Istorie - si Biserica Ortodoxa si Biserica Catolica indeplinesc aceasta conditie.
b. Trupul si sangele Domnului - numai BO si BC marturiesc acest lucru
c. Alte lucruri care le gasesti in Scriptura: ierarhie vie a Bisericii, botez, pocainta. Le gasesti in BO si in BC.
d. Invatatura despre Har, despre sfintirea omului IN biserica.
Acestea de mai sus le gasessti doar in BO si in BC. Ele sunt complet intoarse de catre protestanti pentru ca evident, ei nu le au si trebuie sa aiba "argumente" impotriva acestora.

Dar asa cum Dumnezeu este viu in cer, si Biserica lui este VIE PE PAMANT.
A spune ca Biserica "nu a mai fost" este egal cu a omora Duhul Sfant care de 2000 de ani salasluieste in credinciosi.

2. Sa raspunda Dumnezeu.

Stii ce a facut profetul Daniel cand Nabucodonosor i-a pus o intrebare de viata si de moarte: care este visul meu, si care este talcuirea lui? S-a rugat 3 saptamani.

Fa si tu la fel. Roaga-l pe Dumnezeu, sa-ti spuna EL Insusi, intr-un mod pe care tu sa-l intelegi in mod limpede si sa-ti intoarca viata spre credinta adevarata.
Sa te rogi si sa-ti descopere, dar si sa te duca in credinta adevarata.

FII ATENT: NU AM SPUS CA CREDINTA ORTODOXA ESTE CEA ADEVARATA !!!

Am spus sa te rogi sa te duca El la credinta adevarata si la mantuire. Sunt mai multe lucruri pe care trebuie sa le ceri simultan.

Dar vezi ca raspunsul s-ar putea sa fie altfel decat cel pe care il astepti.
Daca faci asta spre ispitire, o sa-ti primesti ispitire. Daca faci asta cu inima dreapta o sa primesti dreptate si adevar si mantuire.

3. Noi trebuie sa vorbim despre cei care incearca sa se numeasca "crestini", ucenici ai lui Hristos. De restul are grija Dumnezeu.

Ai pus o intrebare foarte bune, si Scriptura spune frumos si ea acest lucru: Hristos ne-a spus ca multi vor fi care spun "Doamne, Doamne", dar nu implinesc poruncile Sale.

Daca Hristos este "CALEA, ADEVARUL SI VIATA", sa stii ca porunca iubirii lui HRistos este egala cu porunca iubirii ADEVARULUI.

Nu poti spune orice adevar este bun, pentru ca "orice adevar" nu este Hristos si nu este egal cu Hristos.

Hristos nu este relativ, este absolut.
Eu am studiat mult acesta tema, si concluzia mea clara e ca nu poate fi alta biserica decat cea Ortodoxa. Am ajuns intr-un impas insa, si anume din cauza problemei calendarului. Am deschis un subiect pe aceasta tema pe forum, in care lumea zice ca nu e asa important acest aspect, insa nu sunt convins. Aici m-am blocat, ca sa zic asa. Exista biserici ortodoxe ce tin calendarul iulian neindreptat (Biserica Rusa, Sarba + Muntele Athos- mai putin o manastire de acolo) si biserici ortodoxe ce tin calendarul iulian indreptat (restul). Plus ca aceasta schimbare a calendarului facuta prin 1923 a fost ca urmare a unui sinod "organizat" de un personaj negativ, deci cu siguranta nu a venit de la Dumnezeu.

Pana la urma chiar e asa de greu sa nu ne dezbinam?
Reply With Quote