View Single Post
Vechi 12.05.2013, 07:44:27
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Personal, cred ca rugaciunea personala, facuta cu motivatie interioara puternica, insufletire si binenteles credinta este mai eficienta decat un nume citit in viteza, chiar la o slujba publica.

Am mai fost prin manastiri si vedeam calugari care recitau teancuri intregi de hartitute cu nume..ce efect are asta?
Greu de spus, probabil ce e in sufletul celor care i-au adus spre pomenire si ce au facut in plus fata de a-i trece pe acea bucata de hartie si a lasa un ban, conteaza mult mai mult.
Asemenea aspecte le poate cunoaste doar Dumnezeu - sa cautam noi sa facem comparatii de genul "care are efect mai mare in ochii Lui Dumnezeu" este deja o inselare si o ispita. Sa ne ferim de asemenea curiozitati si presupuneri!

Imi spunea un ieromonah odata ca ce daca un om se roaga pentru altul chiar avand rautate in suflet (de ex se roaga pt binele dusmanilor sai, dar inca are rautate fata de ei), Dumnezeu este atat de milostiv si are atata dragoste, ca va considera rugaciunea aceluia ca o rugaciune buna pentru cel pentru care se roaga, ca Dumnezeu nu baga in seama nici lipsa de dragoste, nici prostia si nici rautatea rugatorului (lipsurile sale), ci implineste lipsurile omenesti cu mila si numara rugaciunea ca fiind rugaciune, adica buna si folositoare pentru cel asupra caruia se roaga cel plin de lipsuri. Plineste, pune Dumnezeu de la El tot ce lipseste in rugaciunea omului lipsit (din cauza patimilor sale) - si isi va arata mila Sa asupra celui pentru care se roaga.

Last edited by adam000; 12.05.2013 at 07:48:40.
Reply With Quote