Citat:
În prealabil postat de Amistad
Catalin2: "(...) In schimb arhiepiscopul croat din perioada atrocitatilor croatilor contra sarbilor a fost facut sfant (fericit) de catre BC. Toate acestea nu au importanta, sunt greseli facute de oameni, nu are rost sa le dezbatem acum acuzand ba de colaborare cu comunistii, ba de colaborare cu nazistii."
Care sunt greselile facute de oameni: cele ale "fericitului" cand era in viatza sau cele ale papei care l-a proclamat fericit? Daca e vorba de cardinalul Alojzije Stepinac, chiar am citit destul de mult despre el si este un caz foarte clar de modul cum s-a raspandit catolicismul cam cum a fost si la noi in Transilvania, insa mai dur. Se gasesc pe net articole din ziare din vremea respectiva, fotografii, marturii ale sarbilor etc, inclusiv procesul care i s-a deschis criminalului de razboi Stepinac. Dovezile sunt mai mult decat clare si totusi in presa catolica citim despre Stepinac declarat "fericit" ca a fost un marturisitor, un om cu “zel apostolic și tărie creștină”; exista chiar o carte "Cardinalul Stepinac, un martor dispretuit". Acest cardinal este un caz graitor de minciuna romano-catolica grosolana. In Serbia in perioada nazista, armata ustashi a torturat si omorat sarbi ortodocsi cu zecile de mii, niste atrocitati inimaginabile, si la acea vreme presa era destul de dezvoltata si s-au pastrat foarte multe date ale crimelor comise, chiar de catre nazisti pentru a-si dovedi "zelul". Asa s-a facut trecerea la catolicism pentru sarbii ortodocsi care au fost mai slabi. Stepinac impreuna cu mai multi preoti romano-catolici au fost implicati sau chiar au condus soldatii ustashi. Sunt curios, se roaga vreun romano-catolic la acest fericit? Acuma se poate spune ca a fost un om si a gresit, dar ca a fost declarat "fericit" deja este mult prea mult. Era mai bine daca BC si-ar fi cerut scuze oficial, dar nu, da-i inainte cu minciuna.
|
Amistad, evenimentele au avut loc în Croația, nu în Serbia, și da, din câte știu, am auzit că există "catolici" care se roagă la fericitul Stepinac. Aici nu se mai pune problema de scuze, cred că să mai aștepți scuze după așa ceva este mult prea mult; că e vorba și despre ecumenism aici, cred că în mod normal nu ar mai trebui să se mai pună problema vreunui ecumenism cu papistașii după așa ceva, însă având în vedere că astfel de probleme nici nu se iau în calcul în așa zisul dialog ecumenic, mie îmi este extrem de straniu, de bizar cum ortodocșii continuă așa zisul dialog ecumenic cu autoritățile catolicismului; s-ar mai putea discuta ecumenic cu catolici, de rând să le zic așa. Chiar acum am remarcat ceva la Cătălin, anume că pune totul pe seama unor "greșeli omenești"; ei bine, în cazul catolicismului nu era vorba despre așa ceva, era un întreg sistem, o întreagă mentalitate, nu întâmplător a "fuzionat" în mai multe locuri catolicismul cu fascismul; catolicismul însuși are o mentalitate, în plan religios, de tip fascist, exclusivist, și de-a lungul istoriei și-a și "justificat" doctrinar multe crime pe care fie le-a făcut, fie de pe urma cărora a profitat. Dacă ai citit la un alt thread poate ai văzut cum justifica Inocențiu III toată agresiunea împotriva creștinilor răsăriteni, în special bizantini: era vorba despre o "hotărâre a divinității", iar ei o puneau în practică, arătând prin aceasta că mentalitatea de a se pune în locul lui Dumnezeu și de a emite astfel de sentințe în locul Lui este veche în catolicism, și probabil nu întâmplător s-a tot vorbit de mentalitatea antihristică ce a caracterizat cel puțin în anumite momente papalitatea "catolică" romană. Papistașii s-au obișnuit de mult să se joace de-a Dumnezeu, asta fiind consecința practică a ideologiei eretice a papalismului: papa este "vicarul" lui Dumnezeu, și prin urmare are "puterea", "dreptul", "legitimitatea" și "legalitatea" de a face judecăți, dreptate, etc
în numele Lui, ca și cum ar fi însăși judecata lui Dumnezeu. Mulți "catolici" chiar așa și gândeau cu ocazia a ceea ce unii istorici numesc genocidul sârbilor ortodocși din Croația celui de-al doilea război mondial. Este "dreptul jurisdicției universale" a papalității în cele spirituale și temporale, fascismul clerical (care nu a fost specific doar Croației fasciste) fiind o consecință a mentalității antihristice a catolicismului pentru care clericii nu sunt doar niște trimiși ai lui Iisus Hristos, ci acționează
in persona Christi, în locul lui Hristos, ca și cum ar fi Însuși Hristos acolo. Altfel spus, spre deosebire de Cătălin, care vede niște simple greșeli omenești (probabil din cauză că nu a experimentat el pe pielea lui ce s-a întâmplat sârbilor ortodocși) în ceea ce s-a întâmplat, eu cred că este vorba de mult mai mult, de niște legături mai mult sau mai puțin vizibile între catolicism și fascism, spiritul exclusivist, revanșard, totalitar al catolicismului inducând anumite predispoziții "duhovnicești" la elemente de mentalitate totalitară fascistă exclusivistă. Chiar Stepinac scria la 28 martie 1941:
"Schisma (Ortodoxia Răsăriteană) este cel mai mare blestem în Europa, aproape mai mare decât Protestantismul. Aici nu este morală, nici principii, nici adevăr, nici justiție, nici onestitate"; avea și el dreptatea lui, dar textul arată foarte clar mentalitatea ostilă ortodoxiei specifică multor clerici "catolici", de la care s-a răspândit la adepții de rând.